Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Okorn: U nastavku serije moramo puno više razmišljati o Marčinkoviću

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 01.06.22. | 20:37

Slovenski strateg ističe kako je ovog puta obrambeno njegov momčad puno bolja stajala

Pobjedom Cibone vratila se neizvjesnost u finalu domaćeg košarkaškog prvenstva. Zagrepčani su se dignuli, prvenstveno šuterski i energijom, dok je Zadar sa skraćenom rotacijom ipak pao u završnici.

Trener Zadra Srđan Helbich istaknuo je kako je ključ poraza bio u slabom ulasku njegove momčadi u utakmicu.

Zaslužena pobjeda Cibone, bili su agresivniji i znali smo da neće imati šuterski loš dan kao u prvoj. Mi nismo bili dobri, bili su agresivniji i nadskakali nas i nismo znali odgovoriti na njihovu agresivnost. U drugom dijelu smo bili bolji, imamo skraćenu rotaciju, možda smo mogli i više rotirati, ubaciti mlađe, ali to je moja odluka”, rekao je strateg Zadra, pa onda dodao i kako su se pripremali na to da će Gegić igrati.

Nije da ne vjerujem mladima, tako sam se odlučio da sa starijim i iskusnijima probamo izgurati. Dok nam se Jordano ne vrati, morat ćemo vratiti minutažu i mlađima. Osvježit ćemo se u ovih pet dana i nadam se da ćemo imati podršku navijača. Gegić? Nije me iznenadilo, znali smo da će igrati, nismo ni razmišljali da neće igrati. Gegić je odlična igrač tu nema govora, mi smo se pripremali kao da će igrati. Loš ritam na startu nas je koštao”.

Pavle Marčinković je podvukao da je loš obrambeni skok presudio Zadru.

Znali smo da nas očekuje drugačija utakmica i probuđena Cibona, mi smo odstupali od našeg dogovora i uz nervozu smo otišli u minus. Na kraju stigli i prestigli, ali ovo je finale države i teško je očekivati da to bude 3:0 za nekoga. Nadali smo se pobjedi da doma to okončamo, ali imamo dvije na Višnjiku pa ćemo vidjeti. Break u Zagrebu nam puno znači s obzirom na izjednačenost ovih sastava, prva utakmica nam je dala dobar zalet. Očekivao sam da možemo jednu dobiti u Zagrebu i dobrih utakmica u gostima u posljednje vrijeme. Ovo je finale, svi još možemo dati tu neku ekstra energiju, tu nema uopće pitanja”.

Roko Prkačin je bio zadovoljan nakon pobjede osobito zbog prikazane igre.

Uzeli smo pobjedu što je najbitnije i puno bolje smo igrali nego prvu, moramo zadržati ovaj ritam i dobiti u Zadru. Sigurno da moramo dosta bolje, tamo je puno teže dobiti utakmicu, ali vjerujem u nas, ako smo mogli izgubiti možemo i dobiti, očekujemo pobjedu dolje u prvoj utakmici”, istaknuo je Roko pa dodao i da će i dalje igrati na petici.

Igra na petici? To je odluka trenera u dogovoru sa mnom, pronašli smo to rješenje sa mnom na pet i mislim da će to ostati i za utakmicu u Zadru. Sada je utakmicu odlučio Gegić, a sutra će to biti netko drugi. Imamo više igrača koji mogu biti nositelji”.

Gašper Okorn je pohvalio svoje izabranike, ali je ocijenio kako se ne nazire jasan favorit.

Znali smo što bi nam poraz značio. Igrali smo jako dobru utakmicu, defenzivno odlično, iskačemo, vraćamo se. Imali smo ranije priliku da ubijemo utakmicu, Zadar se vraćao, pogađali jako teške šuteve – preko ruke, ali to je kvaliteta Zadra. Mi smo u nezgodnom trenutku ušli u rezultatski minus na četiri minute do kraja, puno momčadi bi se tu slomilo i tu vidim da pozitivnu stvar, zabili smo i obranili i to će možda značiti puno u nastavku”.

Slovenski stručnjak je podvukao kako je najveće probleme Ciboni radio Marčinković.

Zadar je igrao bez pritiska, ali smo riješili neke probleme. Imamo i ideje za treću utakmicu. Marčinković nam je problem tako da ćemo morati razmišljati puno više o njemu u idućim utakmicama”, pričao je Slovenac, pa onda i pohvalio Amara Gegića.

Još jučer je bio pod upitnikom, sam je inzistirao da ga se spremi i sam je odlučio da želi igrati i time je sve pokazao, to je veliki plus. Gegić je čovjek koji može uzeti uzeti loptu i iskreirati i sam pogoditi. Takvog Gegića mi trebamo, to je jasno”.


Tagovi

Premijer liga košarkašaCibonaKK ZadarGašper Okorn

Ostale Vijesti