Jerome Miron-USA TODAY Sports
Jerome Miron-USA TODAY Sports

Dallas i Dončić bez doigravanja

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 08.04.23. | 08:34

Na poluvremenu su Mavsi vodili, ali uslijedio je preokret

Dallas, NBA momčad za koju igra i Luka Dončić, jedan od najboljih igrača lige, izgubio je i posljednju šansu za potencijalnim ulaskom u ovosezonsko doigravanje.

U pretposljednjem nastupu u sezoni Dallas je na domaćem parketu poražen od Chicaga 112-115 čime je izgubio i teoretsku šansu dostići Oklahoma City, sastav koji se trenutačno nalazi na desetom mjestu ljestvice Zapadne konferencije koje ujedno donosi ulazak u 'play-in'.

Klub iz Dallasa je odustao loviti doigravanje te se okrenuo potencijalno boljem ulovu na NBA draftu. Nekoliko dana prije ovog susreta protiv Chicaga najavljeno je iz Dallasa kako će Luka Dončić odigrati samo prvu četvrtinu tog susreta. U suradnji sa Slovenskom turističkom organizacijom tom je prilikom u Dallasu upriličena večer pod nazivom „I feel Slovenia“.

Jednako tako ovaj susret za Dallas nisu odigrali Kyrie Irving, Tim Hardaway Jr. i Maxi Kleber, koji su bili izvan parketa zbog navodnih ozljeda.

Unatoč svemu tome Dallas je na poluvremenu vodio protiv Chicaga 67-54, ali je u nastavku uslijedio preokret, pad Dallasa i oproštaj od doigravanja.

Uz nešto više od odigrane jedne četvrtine Dončić je ubacio 13 poena uz pet skokova i tri asistencije te je bio jedini igrač Dallasove petorke koji je ubacio dvoznamenkasti broj poena.

Chicago je također odmarao neke od svojih zvijezda (DeRozan, Beverly), ozlijeđen je bio LaVine, a najbolji igrač na parketu Coby White s 24 poena, sedam skokova i 11 asistencija. Chicago je deseti na Istoku te će igrati 'play-in'.

Detroit je bez ozlijeđenog Bojana Bogdanovića slavio na gostovanju kod Indiane 122-115.

Inače, u noći s petka na subotu nestali su svi upitnici u Istočnoj konferenciji NBA lige te su poznati sastavi koji idu direktno u doigravanje, kao i četiri momčadi koje će igrati tzv. 'play-in'.

Milwaukee je najbolja momčad Istoka, drugi je Boston, treća Philadelphia, četvrti Cleveland, peti New York, a šesti Brooklyn. To znači da će u prvom krugu Philadelphia igrati protiv Brooklyna i pritom imati prednost domaćeg parketa, dok će Cleveland igrati protiv New Yorka i imati prednost domaćeg parketa.

Za preostale dvije pozicije u doigravanju borit će se još četiri momčad kroz 'play-in'. Miami je imao šansu dostići Brooklyn, ali je zapeo na pretposljednjoj prepreci, poražen je u noći s petka na subotu kod Washingtona 108-114.

Bio je to susret u kojem su i jedni i drugi odmarali sve svoje najbolje igrače pa je kod domaćina prvo ime bio Daniel Gafford s 22 poena, osam skokova i četiri asistencije. U gostujućem sastavu s klupe je Victor Oladipo postigao 30 koševa, dok su Butler, Adebayo, Hero, Lowry i ostali preskočili ovaj dvoboj.

Atlanta će biti osma na Istoka, a iako je igrala u punom sastavu, na domaćem parketu protiv Philadelphije koja nije koristila ni jednu od svojih zvijezda, poražena je 131-136 nakon produžetka.

Kod Atlante je Trae Young ubacio 27 koševa uz čak 20 asistencija, ali i devet izgubljenih lopti. Philadelphia je igrala bez pokera svojih asova, Embiida, Hardena, Maxeyja i Harrisa, ali je cijela petorka ubacila dvoznamenkasti broj poena uz Danuela Housea koji je s klupe dao 22 poena. Po 24 su ubacili Jalen McDaniels i Georges Niang.

Tako će na Istoku, u 'play-in' dvobojima Miami igrati protiv Atlante, a Toronto protiv Chicaga. Pobjednik Miami - Atlanta ide u prvom krugu doigravanja na Boston, dok poraženi iz tog susreta igra protiv pobjednika dvoboja Toronto - Chicago. Onaj tko slavi u toj utakmici kao osmi u prvom krugu ide na Milwaukee.

Na Zapadu još uvijek traje jurnjava kako izbjeći 'play-in', a svi sastavi koji su igrali u noći s petka na subotu te su uvučeni u tu borbu, pobijedili su u svojim susretima.

Golden State je svladao Sacramento 119-97 u gostima uz 29 poena Klayja Thompsona te 25 Stephena Curryja. Novu su pobjedu proslavili LA Lakers koji su pred svojim navijačima bili bolji od Phoenixa 121-107. D'Angelo Russell je za domaćina postigao 24 poena, a Austin Reaves 22. James je uz šut 6-19 postigao 16 koševa, a Davis uz šut 4-12 tek 14 poena.

New Orleans je također bio uspješan domaćin te je svladao New York 113-105. Prvo ime susreta bio je Trey Murphy III s 31 poenom.

Porazom Dallasa postalo je jasno kojih deset momčadi na Zapadu nastavljaju borbu, ali gužva i dalje traje od petog do desetog mjesta. Sigurni su tek Denver, Memphis, Sacramento i Phoenix na prve četiri pozicije.

NBA, rezultati, 7. travnja

Charlotte - Houston 109-112

Indiana - Detroit 115-122

Washington - Miami 114-108

Atlanta - Philadelphia 131-136 (p)

Boston - Toronto 121-102

Brooklyn - Orlando 101-84

Milwaukee - Memphis 114-137

New Orleans - New York 113-105

Dallas - Chicago 112-115

Sacramento - Golden State 97-119

LA Lakers - Phoenix 121-107


(Hina, G)


Tagovi

Luka DončićDallas MavericksBojan BogdanovićDetroit PistonsNBANBA doigravanje

Ostale Vijesti