Zeljko Hladika/PIXSELL
Zeljko Hladika/PIXSELL

Ciboni u finišu sezone trebaju zdravi Gegić i raspoloženi Prkačin

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 02.04.22. | 10:04

Vukovi će morati pronaći energetsku zamjenu za Radovčića

Priznat će to i trener Gašper Okorn nakon utakmice – njegovi igrači su previše griješili u završnici u kojoj su na pet minuta prije kraja susreta imali pet poena viška pa na koncu svejedno upisali poraz od Igokee. A bilo je tu prilike da se stigne do pobjede. Ali nešto slično smo gledali i u susretu s Crvenom zvezdom, kada su igrači Cibone sami sebi pucali u nogu i izgubili utakmicu. Odnosno, umjesto mirnoće i koncentracije, Vukovi bi brzali u želji da zaključe utakmicu pa bi onda iskusniji protivnici, a što Zvezda i Igokea nesumnjivo jesu, lagano naplatili sve propuste i odnijeli pobjedu iz Draženovog doma.

Amar Gegić je htio puno toga protiv Igokee, ali nije u formi u kakvoj je bio prije viroze i neki koševi, do kojih inače lakše dolazi, ovog puta nisu ulazili i najbolji Cibonin igrač je možda malo i previše htio sinoć. Svjestan je i on da će u izostanku Kreše Radovčića on morati biti najveći energetski detonator momčadi i sada je samo stvar hvatanja forme. Jose Vildoza je zato odigrao pristojnu utakmicu i pokazao da može i on povući kada to situacija zahtijeva, pa je i to jedna od stvari na kojima Okorn može graditi priču za finiš prvenstva. Trebat će mu, međutim, i raspoloženi Gegić, kao i Roko Prkačin koji nakon tromjesečnog izbivanja još hvata konce igre.

Ne mogu biti zadovoljan porazom jer smo odigrali dobrih 35 minuta te smo praktički u zadnjih pet minuta dobili sami sebe. Čestitam protivniku na pobjedi jer je kada se sve zbroji na kraju bio bolji. Mi smo radili neshvatljive greške i njihova smo preuzimanja, koja smo cijelu utakmicu odlično rješavali, krenuli individualno braniti i tu smo se pogubili. Na kraju se ukazao i Jošilo koji je važnim tricama zatvorio utakmicu”, nezadovoljno će nakon utakmice prokomentirati Okorn.

Njegov kolega Dragan Bajić će, kao i mnogi treneri ove sezone, nahvaliti Ciboninu mladost nakon pobjede svoje momčadi.

U pripremi utakmice sam već rekao da je Cibona mlada i talentirana momčad i da će to biti teška utakmica. U prvom poluvremenu smo odlično branili Ciboninu kontru i zato smo rezultatski bili u prednosti. U drugom dijelu smo malo pali, no na kraju nam je i Jošilo kojega su dobro čuvali dao bitne poene i tako smo utakmicu odveli na svoju stranu.”



Tagovi

ABA ligaCibonaIgokeaGašper OkornAmar GegićRoko Prkačin

Ostale Vijesti