Brad Penner /  USA TODAY Sports
Brad Penner / USA TODAY Sports

Boston "tradeao" Kembu Walkera u OKC

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 18.06.21. | 15:22

U TD Garden se vraća dobro poznato ime

Dok se većina zaljubljenika u košarku zabavlja uz napeta polufinala istočne i zapadne konferencije, iza kulisa se polako slažu rosteri za iduću sezonu.

Celticsi su upravo zgotovili sjajan posao, Oklahomi City Thunderu će poslati skupog Kembu Walkera uz mogućnost biranja 16. picka za narednu sezonu, i drugu rundu picka za 2025 godinu. Zauzvrat će od Oklahome doobiti Ala Horforda i Jaylenea Browna, uz mogućnost druge runde picka 2023. godine.

Ovo je sjajna vijest za sve fanove Celticsa. Kemba je daleko od učinka koji se od njega očekuje, nije se iskazao u posljednje dvije sezone pokraj Tatuma i Browna, a nije se pokazao ni pretjerano zabrinutim kad bi ekipa iz Massachussetsa gubila. Ipak ne smijemo zaboraviti kako je upravo Tatum vodio Boston do thrillera u šest utakmica protiv Miamija u playoffu prošle sezone, no na njihovu žalost, ipak su ispali od ekipe s Floride. Raskidom 141 milijun dollara vrijednog ugovora, Celticsi će imati nešto manje rashoda a samim time i više prostora za manevar pri potpisivanju budućih pojačanja.

31-godišnjak je u dresu Celticsa prosječno upisivao nemalih 19.3 poena i skoro 5 asistencija po utakmici prošle sezone, no jedva da je prekoračio 50% odigranih utakmica. Od 72 susreta odigrao je 43, sve zbog kronične ozljede koljena koju nikako ne može do kraja sanirati..

Al Horford je povratnik u Boston. Ostvario je sjajne rezultate s klubom do prelaska u redove 76ersa. Fanovi jasno šalju poruke kako ga žele opet vidjeti u zelenom dresu, a sada im je ta želja i ostvarena


Tagovi

Al HorfordJayson TatumKemba WalkerBoston CelticsOklahoma City Thunder

Ostale Vijesti