Babo izrešetao Hornetse, Zubac gotovo savršen, monstruozni Harden i Young (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 22.12.19. | 08:41

Sinoć smo gledali nekoliko hrvatskih košarkaša na parketima NBA lige.

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović imao je odličnu večer u pobjedi Utaha nad Charlotteom 114-107.

'Babo Beretta' bio je najefikasniji strijelac u pobjedi momčadi iz Salt Lakea sa 26 poena uz po tri skoka i asistencije. Sekundirao mu je sjajni Rudy Gobert s double-double učinkom od 17 poena i 19 skokova, a ni Donovan Mitchell nije puno kaskao s 20 poena, devet asista i četiri skoka. Goste je predvodio Terry Rozier sa 29 poena, ali nedovoljno da bi naštetio Jazzerima.

Još jednu dobru 'hrvatsku večer' obilježio je i Ivica Zubac.

Startni centar Los Angeles Clippersa proveo je 21 minutu na parketu u pobjedi nad San Antonijom 134-109 i za to vrijeme zabilježio 15 poena uz savršen šut za dva poena 7-7, dok je promašio samo dva slobodna bacanja. Uz to, skupio je pet skokova, dva asista i jednu ukradenu loptu, ali u prvoj dionici je imao velikih problema u obrani protiv Spursa.

Ipak, sve bi mu to bilo uzalud da Kawhi Leonard nije u 27 minuta skupio 26 poena, devet asistencija, sedam skokova i čak četiri ukradene lopte. Montrezl Harrell mu je jedini mogao parirati po učiku s 21 poenom i osam skokova. Kod poraženih Spursa najviše je ubacio DeMar DeRozan, 24 poena.

U vrlo efikasnoj utakmici Houston Rocketsi su na krilima monstruoznog Jamesa Hardena pobijedili Phoenix Sunse rezultatom 139-125.

'The Beard' je za 34 minute na parketu upisao ogromnih 47 poena uz sedam asistencija i šest skokova, a odličnu večer imao je i Russell Westbrook sa 30 poena i deset asistencija, dok je double-double učinak upisao konzistentni Clint Capela sa 14 poena i 17 skokova.

Kod poraženih Sunsa Dario Šarić je proveo 19 minuta na parketu i zabio 10 poena uz pet skokova, dok je najefikasniji bio Kelly Oubre Jr sa 26 poena.

Bila je ovo deveta utakmica Hardena sa minimalno devet postignutih trica, Steph Curry drži rekord s 25 trica u sezoni.

Jednako efikasnu utakmicu imao je mladi Trae Young koji je u porazu svoje Atlante zabio kao i Harden 47 poena, uz osam skokova i šest asistencija. Međutim, to nije bilo dovoljno Hawksima jer je Spencer Dinwiddie (39 poena) u tandemu Garrettom Templeom (25 poena) anulirao njegov učinak i donio pobjedu Netsima 122-112.

Mario Hezonja nije nastupio u pobjedu Portlanda nad Minnesotom. Rezultat je bio 113-106, a Wolvesima ponovno nije uspio pomoći opet dobro raspoloženi Andrew Wiggins (33 poena). Najbolji kod pobjedničke momčadi bio je Hassan Whiteside sa 29 poena i 22 skoka koji je nakon utakmice izjavio za sebe da je „najbolji čuvar obruča u ligi“.

U ostalim utakmicama, Sixersi su na krilima Joela Embiida sa 21 poenom i 13 skokova pobijedili Wizardse rezultatom 125-108. Kod poraženih, najviše je ubacio Bradley Beal 36 poena.

Bullsi su porazili Pistonse sa 119-107, a predvodio ih je Zach LaVine sa 33 poena, dok je Andre Drummond kod Detroita postigao 19 poena uz 14 skokova.

Grizzliesi su sa 119-115 pobijedili Kingse, a još jednu dobru večer imao je Giannis Antetokounmpo upisavši triple-double učinak sa 22 poena, 11 skokova i deset asistencija. Bucksi su pobijedili Knickse sa 123-102, a dobru večer imao je i Khris Middleton sa 23 poena, dok je poražene Njujorčane predvodio Julius Randle sa 20 poena.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Bojan BogdanovićDario ŠarićIvica ZubacJames HardenTrae YoungGiannis Antetokounmpo

Ostale Vijesti