Joe Camporeale-USA TODAY Sports
Joe Camporeale-USA TODAY Sports

Arizona Dream: Phoenix otvorio finale pobjedom

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 07.07.21. | 08:51

Bucksima nije pomogao ni ozljeđeni Antetokounmpo

NBA sezona juriša prema svom kraju. Nakon kraće regularne sezone i nekoliko iznenađenja u doigravanju, napokon je jasno kako će trofej Larryja O'Briena otići u ruke Milwaukee Bucksa ili Phoenix Sunsa. Momčad iz Arizone nije igrala finale od 1993. godine, dok su Bucksi zapeli u sedamdesetima, točnije u 1974. godini kada su posljednji put došli do velike završnice, i izgubili. Motiva ne nedostaje, no pobjednik je samo jedan. Sunsi su napravili prvi korak, sinoć su slavili 118-105 i na najbolji način najavili što nas čeka u nastavku.

Dame i gospodo, Chris Paul. Opet predstava za pamćenje. Loše je ušao ovaj NBA veteran u utakmicu, no taman pred odlazak na odmor, bek ulazi u svoj “zen” i polako okreće utakmicu u korist domaćina. Na kraju večeri mu je “pobrojano” 32 poena, četiri skoka i čak devet asistencija. Paul inače na leđima nosi 36 godina, takav učinak u doigravanjima s toliko godina su jedino ostvarili Tin Duncan i Kareem Abdul Jabbar. Impresivno.

Booker je bio nešto slabije šuterski raspoložen, ubacio je 27 poena uz dva skoka i šest asistencija. Naš Dario Šarić jedva da je i ušao, sa samo dvije minute na parketu nije ni stigao napraviti išta više od jednog skoka.

U redovima Milwaukeeja najuspješniji je bio Khris Middleton s 29 poena sedam skokova i četiri asistencije, dok je ozljeđeni Antetokounmpo proveo čak 35 minuta na parketu uz double double učinak: 20 poena 17 skokova i četiri asistencije. Pitanje je u kakvom je stanju njegova noga, finalna serija bi mogla potrajati.

Utakmica broj jedan je donijela očekivano slavlje domaćina, no serija će potrajati, igra se na četiri pobjede. Idući meč nas čeka već u noći sa četvrtak na petak, domaćin je opet Phoenix. Potom serija seli na istok u Milwaukee.

 


Tagovi

NBAMilwaukee BucksPhoenix Sunsplayoff

Ostale Vijesti