REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS/Antonio Bronic

Mario Hezonja u društvu Antetokounmpa: Zaradio veliko priznanje navijača i struke

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 06.07.21. | 15:54

Dubrovčanin je u klub stigao zimos..

Mario Hezonja je, ako je vjerovati struci, medijima ali i navijačima, “najspektakularniji” igrač grčke košarkaške lige za sezonu 2020./2021.! Bivši igrač Memphis Grizzliesa zimos je preselio iz savezne države Tennensee u Grčku kako bi se pridružio snažnom Panathinaikosu.

U netom istekloj sezoni, Hezonja je na parketu pokazao najviše atraktivnih poteza i uvijek popularnih zakucavanja, što mu je i donijelo ovu prestižnu nagradu, koju je primjerice, dvije sezone zaredom prije njega, osvajao Thanasis Antetokounmpo. On je nagradu “MSP-a” također zaradio u dresu Panathinaikosa, i potom ostvario transfer u Milwaukee Buckse, koje sutra čeka prva utakmica velikog NBA finala.

Brojke su također impresivne. Kada se pobroje glasovi ligaških trenera zajedno s onima od navijača i medija, Hezonja je prikupio 60% ukupnih glasova.

Rođeni dubrovčanin je u NBA ligi, nakon odlaska iz Portlanda, kratko boravio u redovima Grizzliesa, prije povratka na stari kontinent, kada je u veljači potpisao ugovor s atenskim prvoligašem. Tamo je u domicilnim prvenstvu upisao samo osam nastupa, no i to je bilo dovoljno da talentirani “back shooter” pokaže svu raskoš svog talenta.

Ugovor mu je vrijedio do kraja sezone, no gotovo sigurno će doći do produljenja. Ako i neće, zainteresiranih strana će biti. Ako ga već nisu pratili u Grčkoj, mogli su u Splitu. Mario je bio solidan u blijedim predstavama reprezentacije u netom završenim kvalifikacijama za OI u Tokiju.


Tagovi

Mario HezonjaPanathinaikosPortland Trail Blazers

Ostale Vijesti