Ivana Ivanovic/PIXSELL
Ivana Ivanovic/PIXSELL

Apsolutna senzacija Splita u Beogradu! Pao je Partizan nakon 27 godina!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 05.02.24. | 20:37

Shorter i Sullivan odigrali su maestralnu utakmicu, a presudna je bila druga četvrtina u kojoj su Splićani bili bolji s 27-11

Apsolutna senzacija u Stark Areni, KK Split s uvjerljivih je 74-67 bio bolji od Partizan Mozzart Beta u 19. kolu ABA lige u Stark Areni!

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Izabranici Slavena Rimca u potpunosti su nadigrali one Željka Obradovića te su Žuti usred Beograda upisali jednu od svojih najvećih pobjeda posljednjih godina, a posljednji put su Partizan svladali prije nevjerojatnih 27 godina, preciznije od 6. veljače 1997. godine!

U prvoj četvrtini Partizan Mozzart Bet je bio za nijansu bolji te su nakon prvih 10 minuta vodili 19-17, ali su onda u drugoj četvrtini košarkaši Splita odigrao maestralno te su na poluvrijeme otišli s čak 14 poena prednosti. Nakon prvih 20 minuta na semaforu je tako bilo 44-30 za Splićane, a iako su mnogi vjerovali da će Beograđani u nastavku zakomplicirati utakmicu, Splićani su ipak uspjeli slaviti.

Fenomenalnu utakmicu odigrali su Shanon Shorter koji se na kraju zaustavio na 18 poena, 7 skokova i 3 asistencije, a odmah iza njega bio je Sullivan s 15 poena i 4 skoka. Kod domaćina je najefikasniji bio Nunnaly s 10 poena, dok je Ponitka skupio 8 poena i 8 skokova.

Spomenimo kako je ovo bila prva pobjeda Splita u povijesti protiv Partizana u ABA ligi., a s ovim slavljem Žuti su sada skočili na 7. mjesto ABA lige, dok je Partizan ostao na trećem mjestu iza Budućnosti i Crvene zvezde. (I.A..S)



Tagovi

KK SplitKK PartizanABA liga

Ostale Vijesti