Veliki preokret PAOK-a u prvom poluvremenu, Celtic se mora vaditi na uzvratu u Ateni (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 08.08.18. | 22:42

Odigrane su dvije od tri današnje utakmice trećeg pretkola Lige prvaka.

Nevjerojatnu utakmicu gledali smo u Solunu gdje je domaći PAOK slavio protiv moskovskog Spartaka, a konačni rezultat je bio 3-2.

Sve je počelo loše za domaćina, kada je u 7. minuti Spartak došao u vodstvo nakon sjajne akcije kada je Zobin s lijeve strane dodao u sredinu, Adriano propustio pas kroz noge do Popova koji prima loptu i sa 15-ak metara zakucava u mrežu vratara Paschalakisa.

 

 

Samo deset minuta kasnije činilo se da su nade Solunjana za ulazak u Ligu prvaka u potpunosti otpisane, a upravo je vratar Alexandros Paschalakis bio tragičar kod drugog pogotka.

Udarac s vrha šesnaesterca je uputio novopridošli Quincy Promes, a lopta se na putu odbila od obrane domaćih. Ipak, Paschalakis je stigao loptu, ali je vrlo mlako izbio te se ona od stative odbila iza crte gola za 2-0 Moskovljana.

 

 

Domaći su u prvih dvadesetak minuta izgledalo potpuno nezainteresirano i ošamućeno, ali potaknuti podrškom s tribina krenuli su u juriš.

Prvo je u 29. minuti Aleksandar Prijović bio precizan iz jedanaesterca nakon igranja rukom gostujućih igrača u vlastitom kaznenom prostoru.

 

 

Nogometaši PAOK-a nastavili su pritiskati, a u 37. su minuti uspjeli doći do izjednačenja kada je nakon prizemnog ubačaja s desne strane, loptu u gol pospremio Limnios.

 

 

Domaćini su dobili krila, a atmosfera na stadionu Toumbas u potpunosti je proključala kada je pred sam kraj prvog poluvremena (44'), nakon ubačaja – ponovno s desne strane – loptu u praznu mrežu ugurao Dimitrios Pelkas za 3-2.

 

 

Imao je Pelkas priliku i za povećanje vodstva u 60. minuti utakmice kada je oduzeo loptu posljednjem igraču u obrani ruske momčadi, Bocchettiju, sručio se na vratara Maksimenka, ali je bio neprecizan te je lopta otišla pored vratnice.

Ipak najveću priliku u drugom poluvremenu imao je Spartak koji je mogao izjednačiti, ali se iz tragičara u junaka susreta prometnuo vratar Paschalakis koji je obranio jedanaesterac u 71. minuti strijelcu drugog pogotka, Quincyu Promesu.

 

 

U drugoj utakmici, RB Salzburg je rutinski odradio prvu utakmicu na svom terenu protiv Shkendije, svladavši makedonsku momčad rezultatom 3-0, a dvostruki strijelac je bio izraelski reprezentativac Munas Dabbur.

 

 

Posljednji susret trećeg pretkola, što se prvih utakmica tiče, odigrali su Celtic i AEK u kojoj je grčka momčad na Celtic Parku izvukla pozitivan remi - 1:1.

Poveli su domaći u 17. minuti lijepim pogotkom McGregora.

 

 

Vrlo vrijedan remi i gol u gostima za AEK donio je Klonaridis u 44. minuti, a Škoti će se morati vaditi u uzvratu u Ateni ako planiraju proći u play-off fazu za ulazak u Ligu prvaka.

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

shkendiaRed Bull SalzburgLiga prvakaSpartak MoskvaPAOK

Ostale Vijesti