Veliki deal na relaciji Real – Chelsea, u koji je uključen i Hrvat, ovisi o jednoj stvari!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 07.08.18. | 18:48

Pitanje je trenutka kada će se odigrati.

Transfer period u Engleskoj traje još vrlo kratko, a Chelsea i dalje ima vrlo upitnu igračku križaljku, gdje su glavne nepoznanice ostanci Williana i Thibauta Courtoisa.

Točnije, ostanak Thibauta Courtoisa u Londonu je gotovo sigurno nerealna opcija jer je belgijski vratar odbio pojaviti se na treningu i praktički ucjenjuje upravu 'Bluesa' da ga puste u redove Real Madrida.

S obzirom da 'kraljevski klub' također ima jednog nezadovoljnika u svojim redovima, Matea Kovačića, predsjednik Florentino Perez je spreman odreći ga se, i poslati u Chelsea – poglavito ako bi to pomoglo u dovođenju vratara Belgije.

Kako prenose španjolski mediji, madridski klub je spreman pustiti Kovu, ali na jednogodišnju posudbu kao određeni znak dobre volje za puštanje Courtoisa u njihove redove.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="hr"><p lang="es" dir="ltr">Si Kovacic llega cedido al Chelsea, el Chelsea si podría pagar los 80 kilos por Kepa. Es como un dominó.</p>&mdash; Arancha Rodríguez (@AranchaMOBILE) <a href="https://twitter.com/AranchaMOBILE/status/1026860083215577089?ref_src=twsrc%5Etfw">7. kolovoza 2018.</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

S druge strane, u Chelseaju su svjesni da ne mogu držati vrlo vrijednog vratara u svojim redovima protiv njegove volje te je izgledno da će ga pustiti, ali pod jednim uvjetom – a to je da osiguraju njegovu zamjenu.

Kako prenose gotovo svi španjolski mediji, to je već praktički dogovoreno, a nova akvizicija među vratnicama londonskog kluba bit će dosadašnji golman Athletic Bilbaa, Kepa Arrizabalaga. Roman Abramovič bi za njega trebao platiti odštetu koja je dogvoorena ugovornom klauzulom, a iznosi 80 milijuna eura, a 23-godišnjak bi vrlo skoro trebao potpisati petogodišnji ugovor.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="hr"><p lang="es" dir="ltr">Kepa llega esta tarde a Madrid y en la mañana de este miércoles se procederá al pago de los 80 millones de euros de su cláusula para irse al Chelsea. Firmará entre 5 y 6 temporadas<a href="https://t.co/tsAXZMrleH">https://t.co/tsAXZMrleH</a></p>&mdash; Tiempo de Juego (@tjcope) <a href="https://twitter.com/tjcope/status/1026864081649770498?ref_src=twsrc%5Etfw">7. kolovoza 2018.</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Dakle, situacija je vrlo jednostavna - Kovačić seli na jednogodišnju posudbu u Chelsea, dok će u suprotnom smjeru u Real stići Courtois kada londonski klub finišira transfer vratara Kepe Arrizabalage iz Athletic Bilbaa.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Real MadridChelseaMateo KovačićThibaut CourtoisKepa Arrizabalaga

Ostale Vijesti