REUTERS/Issei Kato
REUTERS/Issei Kato

Svemu dobrome kad-tad dođe kraj: Ivo Karlović pred prekidom karijere?

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 21.07.21. | 12:23

Doktor dugoga staža bi mogao tenisu reći zbogom na US Openu

Premda svi vole misliti kako će “doktor Ivo” igrati tenis zauvijek, čini se da je vrijeme učinilo svoje. U 42. godini života div sa Šalate polako gubi snagu za natjecateljski tenis i čini se da je nakon ispadanja u Los Cabosu odlučio polako privesti svoj tenis kraju.

Kako prenosi portal 24Sata, direktor ovog ATP turnira serije 250 Geoffrey Fernandez je izjavio nakon Ivinog poraza protiv Australca Thompsona kako je Karlović vrlo vjerojatno odigrao svoj posljednji meč prije US Opena gdje se planira oprostiti od tenisa.

Karlović za sad nije potvrdio niti opovrgnuo ovu izjavu, no tko mu može zamjeriti ako tako misli s 42 godine na leđima? Nakon 716 profesionalnih mečeva u singlu, nakon 8 karijernih titula, nakon 21 godina maestralne karijere, Karlović je spreman objesiti svoje tenisice o kiln.

Da se ne zaboravi, Karlović je i dalje neprikosnoveni vladar ljestvice tenisača kada se gleda broj as servisa. Do sad ih je u karijeri skupio 13,698 aseva što je za skoro tisuću više od drugoplasiranog Isnera. Isto tako, Ivin servis je drugi najbrži zabilježeni od strane ATP-a. Jedino je Isner nadmašio Ivinih 251 km/h.

Ako ništa, ostaje nam Karlović na Twitteru gdje i dalje njeguje nenadmašan humor. Iako nije bio naš najuspješniji tenisač, div sa Šalate će, ukoliko zbilja prestane igrati tenis, svima faliti.


Tagovi

Ivo KarlovićATP Los Cabos

Ostale Vijesti