Simmons dobio maksimalan ugovor u Phili, Ingram na trejd listi Pelicansa

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 16.07.19. | 09:28

Lova do krova.

Podsjećamo, Simmons je u NBA ligu stigao kao prvi izbor drafta 2016. godine. Prvu sezonu odgledao je sa strane budući da se vraćao od teške ozljede koju je zadobio na treningu prije početka sezone.

Svoje prve minute u NBA ligi upisao je u sezoni 17./18., a da je riječ o posebnom igraču vidjelo se i iz aviona. LeBron James ima nadimak kralj, a upravo je on ovog 208 centimetara visokog krilnog centra koji je kasnije prebačen na mjesto playmakera nazivao princem te svojim istinskim nasljednikom.

Simmons je u svojoj prvoj sezoni osvojio nagradu za najboljeg novaka godine, te je trenutno u karijeri na prosjeku od 16,4 poena po utakmici, 8,5 skokova i 7,9 asistencija, a da je riječ o odličnom defenzivcu pokazuje i statistički podatak koji govori da Simmons u prosjeku ukrade dvije lopte po utakmici.

Ovom 22-godišnjaku najviše zamjeraju njegov očajni šut, odnosno činjenicu da nema šut iza linije za tri poena, ali šut je nešto što se s vremenom može naučiti, dok sve ostale karakteristike koje ima ovaj razigravač u tijelu krilnog centra su nešto što ili imaš ili nemaš. Simmons je fantastičan asistent, jako je pokretljiv i ima odličan rad nogu, a fantastično djeluje u tranziciji. Povrh svega napisano, on nije neko tko „carini“ loptu, već uvijek gleda koji je od njegovih suigrača slobodan ne bi li mu osigurao što bolju poziciju za nesmetani šut.

S druge strane, New Orleans Pelicansi definitivno su momčad radi koje će se sljedeće sezone isplatiti ostati budan cijele noći. Nakon što su u mega trejdu poslali jednu od najvećih zvijezda NBA lige Anthonya Davisa u LA Lakerse, a za uzvrat dobili fantastična dva braniča u vidu Lonza Balla i Josha Harta, Lakersi su se morali odreći i nekada drugog picka NBA Brandona Ingrama i tri buduća picka prve runde. Dodajmo tome činjenicu kako su na ovogodišnjem draftu imali prvi izbor koji im je osigurao Ziona Williamsona, možemo reći kako je momčad „preko noći“ postala konkurent za ulazak u playoff ove sezone, a dugoročno gledano postali su i puno više od toga.

Ipak, kako javljaju američki mediji, Ingram se moža neće predugo zadržati u gradu jazza, te su ga iz NOP-a spremni trejdati u zamjenu za nekog All-Star igrača. Budući da u svojem rosteru osim ranije spomenutih pojačanja iz Lakersa i Ziona Pelikani imaju i JJ Redicka, Derricka Favorsa i Jrue Holidaya (od strane hrvatskih zaljubljenika u NBA košarku nazvanog Jure Blagdan) gotovo je sigurno kako ova momčad ima sve preduvjete da ostvari veliki rezultat u nadolazećoj sezoni.

Pelikani su spremni pustiti Ingrama a da u dresu Nole ne odigra niti jednu utakmicu, a kada je riječ o ovom talentiranom niskom krilu vjerujemo kako zainteresiranih za njegove usluge neće manjkati.

 

 

 

 

(foto:Reuters)


Tagovi

New Orleans PelicansJrue HolidayDerrick FavorsJJ RedickZion WilliamsonJosh HartLonzo BallBrandon IngramLeBron JamesPhiladelphia 76ersBen Simmons

Ostale Vijesti