REUTERS/Kamran Jebreili
REUTERS/Kamran Jebreili

Prvi čovjek Mercedesa: Ne mogu garantirati da će Hamilton nastaviti voziti Formulu 1

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 16.12.21. | 17:03

Lomi se zbog posljednje utakmice sezone.

Nedavno završena sezona Formule 1 okončana je na nikad viđeni način. Dva najbolja vozača današnjice Lewis Hamilton i Max Verstappen u posljednju utrku u Abu Dhabiju ušli su bodovno potpuno izjednačeni, Nizozemac s prve, a Britanac s druge startne pozicije. Hamilton je odmah na startu na krontroverzan način prestigao Verstappena, vodio je cijelu utrku, a onda je Verstappen u posljednjem krugu stigao do prvog mjesta i svoje prve titule u karijeri.

Sporan je bio upravo taj zadnji krug u kojem su organizatori omogućili Verstappenu da izlaskom safety cara nadoknadi zaostatak za tada vodećim Hamiltonom, a onda i da ga, zbog novih guma, pretekne. Hamilton je ostao bez svojeg osmog naslova, čime bi preskočio Michaela Schumachera na vječnoj ljestvici vozača Formule 1, a Verstappen je stigao do svoje prve titule.

Mercedes se žalio, ali žalbe se čini se neće usvojiti. S cijelom pričom posebno je razočaran Lewis Hamilton, a prvi čovjek Mercedesa Toto Wolfl izjavio je kako trofejni Britanac razmišlja o prekidu karijere.

"Lewis nikada neće prijeći preko posljednje trke. Ne mogu vam garantirati da će nastaviti voziti u Formuli 1".

Svi nekako vjeruju da su to samo metode kojima prvi čovjek Mercedesa želi dodatno istaknuti oštećenost svojeg najboljeg vozača i da ćemo u 2022. gledati novi epski dvoboj na trkalištima Formule 1.


Tagovi

Formula 1Velika nagrada UAE (Abu Dhabija)Lewis HamiltonMax Verstappen

Ostale Vijesti