Germania
Germania

Najava dana: Spektakl u Ligi prvaka, nekoliko zanimljivih ogleda u Championshipu, malo košarke, malo tenisa...

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 09.04.24. | 07:59

Evo što smo izdvojili za danas.

Arsenal – Bayern, 21.00

(Nogomet, Liga prvaka)

Da nam je netko rekao prije početka sezone da ćemo okršaj ovih dvaju klubova gledati u četvrtfinalu Lige prvaka, velika većina prednost bi dala – Bayernu. No, ova sezona bila je prepuna turbulencija za bavarskog giganta pa tako Topnici kotiraju kao momčad koja ima veće šanse izboriti polufinale. Naravno, da bi to ostvarili, u Londonu moraju doći do pobjede, ali neovisno o rezultatu, ovo je tek prvo poluvrijeme, prolaz će svakako morati potvrditi na Allianz Areni.

Real Madrid – Manchester City, 21.00

(Nogomet, Liga prvaka)

Nastavno na misao o utakmici Arsenala i Bayerna, da nam je netko rekao da ćemo sudar ovih dvaju momčadi, Los Blancosa i Građana, gledati u finalu, većina bi rekla – može! Ali, evo, svi nogometni fanatici dobili su priliku u meču ovih dvaju velikana uživati već u četvrtfinalu. Maestro vjerojatno neće startati, ali bi zato u nastavku trebao ući u igru, dok bismo Gvardiola i Kovačića mogli gledati od prve minute, usprkos tome što Joško i nije baš briljirao u posljednjem prvenstvenom okršaju. U svakom slučaju, ova utakmica je prva poslastica za sve nogometne sladokusce.

Maribor – Mura, 18.45

(Nogomet, Prva slovenska nogometna liga)

Nažalost, svi se sjećamo kako je završila utakmica ovih dvaju momčadi prije nepuna dva mjeseca. Maribor je vodio s 2-0 u gostima, ali onda su njihovi huligani prekinuli utakmicu te su svojim topovskim udarima ozlijedili čak i neke od igrača Mure koji su potom zaprimljeni u bolnicu. Ta utakmica registrirana je pobjedom 3-0 za Muru, što je prilično naškodilo Violicama koje se i dalje vjeruju da mogu dohvatiti drugo mjesto. Gosti su trenutno na šestom mjestu, u ovaj ogled ulaze iznimno opušteni, stoga nas ne bi iznenadilo da svjedočimo jednom ogledu u kojem pogodaka neće nedostajati.

Southampton – Coventry, 20.45

(Nogomet, Championship)

Sveci se žele vratiti u Premier ligu, ali prema svemu sudeći, direktan plasman ipak neće uhvatiti. Trenutno su četvrti, imaju dvije utakmice manje od drugoplasiranog Ipswicha, ali oni su dosad skupili čak 12 bodova više. Dakle, playoff je njihova realnost. No, Coventry im neće ništa pokloniti! Oni su sedmi, samo jedno mjesto ispod crte, a playoff je i njihov san. Norwich, uz utakmicu više, ima četiri boda prednosti, što u prijevodu znači da bi gosti s tri boda došli na bod zaostatka. Bit će ovo jedna tvrda utakmica, ulog je velik i za jedne i za druge!

Sheffield Wednesday – Norwich, 20.45

(Nogomet, Championship)

Kanarinci su trenutno šesti. Dakle, kad bi ‘sutra’ završilo prvenstvo, oni bi išli u playoff. S druge strane, domaćinu nevjerojatno gori pod nogama, trenutno su pretposljednji, ali od 16. do 23. mjesta momčadi su zbijene u – četiri boda! Bit će ovo jedna prava otočka utakmica s puno duela, ali svakako je kvaliteta kadra na strani gostiju. Uostalom, oni imaju Sargenta, strijelca 14 pogodaka, dok domaćin takvog golgetera u svoji redovima nema…

Millwall – Leicester, 20.45

(Nogomet, Championship)

Kad čujete za Millwall, prvo na što pomislite su navijači. I tako 99 posto ljudi. No, nije baš ni da je momčad toliko loša. Mnogi su predviđali da će ‘lagano’ ispasti iz lige, ali oni su sada na 20.mjestu. Situacija, dakle, nije komotna, ali nije ni užasna. Leicester je pak prvi, ostat će lideri i u slučaju poraza, ali oni žele slavljem još malo pobjeći svojim prvim pratiteljima i tako staviti jednu ruku na trofej. Nema se još puno za igrati do kraja, sad je svaka utakmica – finale!

Leeds – Sunderland, 21.00

(Nogomet, Championship)

Kakva utakmica na Elland Roadu! Leeds je treći, njihov glavni cilj je izboriti plasman u viši rang bez playoffa, dok je Sunderland slabijim izdanjima u drugom dijelu sezone pao na 12.mjesto. Ali, dobro je to, pogotovo kad se sjetimo gdje su bili prije godinu, dvije, tri… Gosti imaju 52 boda, playoff će propustiti, te će vrlo vjerojatno ovu sezonu okončati negdje na sredini. Leeds je favorit, oni danas idu po sva tri boda, ali Crne mačke nitko ove sezone nije ‘razbio’. No, ako Leeds bude prvi koji će ih nadigrati, navijači im nikada neće okrenuti leđa. Ipak su oni Sunderland ‘till they die…

GKK Šibenka – Cibona, 20.00

(Košarka, Premijer liga)

Domaćin u posljednje četiri utakmice ima četiri poraza, a iako je kvaliteta na strani Vukova, svi se sjećamo one nevjerojatne pobjede iz prosinca prošle godine kad je Šibenka u Zagrebu svladala Cibonu s 87-68! Dakle, imaju oni ‘ono nešto’, ali s druge strane, puno je vremena prošlo od tog slavlja. Cibona je trenutno treća, ne predaju se i dalje, iako su Zadar i Split ispred njih. Gosti su favoriti, to je neosporno, ali ako Foreman, Škorić i Babić budu imali svoj dan…

A.De Minaur – S.Wawrinka, 11.00

(Tenis, ATP Monte Carlo)

Stan The Man ima 39 godina, njegov ‘prime’ je prošao, ali on i dalje ne odustaje! Trenutno je 79.igrač svijeta, što za nekoga u njegovim godinama nije mala stvar. Australac je nedavno ispao iz Top 10, trenutno je ‘prvi ispod crte’, ali svakako da spada u kremu svjetskog tenisa. Da, De Minaur je favorit, ali tko je dovoljno hrabar da kaže kako će Švicarca ‘razbiti’?

H.Hurkacz – J.Draper, 11.00

(Tenis, ATP Monte Carlo)

Sjajan meč je pred nama. Poljak je trenutno osmi igrač svijeta, mladi Britanac 39., a ovo će im biti četvrti međusobni okršaj. U prva dva je slavio Hurkacz, u posljednjem Draper. Dakle, 22-godišnji Britanac je uzeo mjeru Poljaku, ali ono što moramo naglasiti je da Hurkacz u Monte Carlo dolazi u sjajnoj formi budući da je prekjučer osvojio ATP u Estorilu kad je svladao Martineza sa 6-3, 6-4.


Tagovi

najavanajava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti