SERGIO MORAES/Action Images
SERGIO MORAES/Action Images

Najava dana: Nastavlja se Copa, NBA liga i francusko prvenstvo u playoffu

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 24.06.21. | 07:40

Pogledajte što nas danas očekuje.

HJK – KTP 17:30

(Nogomet – Finska)

Vodeći HJK na svom stadionu dočekuje predzadnji KTP. Domaćin je krenuo furiozno u novo prvenstvo te su u devet odigranih utakmica upisali osam pobjeda uz tek jedan remi. Danas im u goste stiže momčad koja je do sad osvojila 21 bod manje, no imaju i dvije utakmice manje, ali teško je za očekivati kako bi bodovni konto bio drugačiji. U međusobnim susretima HJK ima tri uvjerljive pobjede zaredom, a danas se očekuje nastavak tradicije.

BODO/GLIMT – MOLDE 18:00

(Nogomet – Norveška)

Norveški derbi igra se u devetom kolu u kojem Bodo/Glimt dočekuje Molde. Dvije najbolje momčadi Norveške trenutno su na istom broju bodova, s tim da Bodo ima nešto bolju gol-razliku pa je trenutni lider. U posljednjih pet međusobnih susreta Molde je nešto uspješniji s tri pobjede, a zanimljivo kako se na neriješeni ishod između ova dva rivala ako se ne računaju prijateljske čeka već sedam godina ili 11 utakmica. Kladionice danas favoriziraju aktualne prvake, no zasigurno neće lako do punog plijena.

STABAEK – VALERENGA 20:00

(Nogomet – Norveška)

Dan je pauze na Euru, a samim tim uzbuđenja tražimo na hladnom sjeveru Europe. U sjeni derbija dana u norveškoj ligi igra se još pet susreta, a jedan od najzanimljivijih je dvoboj između Stabaeka i Valerenge. Domaćini su do sad odigrali tek šest susreta u kojima su uzeli tek pet bodova. S druge strane Valerenga je odigrala tri susreta više, ali i osvojili osam bodova više te su trenutno na petom mjestu. Što se tiče međusobnih susreta Valerenga je nešto uspješnija, no u posljednje vrijeme najčešće dolazi remi i to svaki put s tipom oba gol.

BOLIVIJA - URUGVAJ 23:00

(Nogomet – Copa)

Bolivija i Urugvaj igraju svoju utakmicu četvrtog kola na ovogodišnjoj Copa Americi. Obje ekipe su do sad poprilično razočarale, a to se posebno može reći za Urugvaj koji je upisao tek bod u uvodnim kolima. No, današnji trijumf bi jednima i drugima popravio krvnu sliku te ih gurnuo prema drugom krugu. Urugvaj je po kladionicama veliki favorit, no to će morati opravdati na terenu.

AMERICA MG – JUVENTUDE, 21:00

(Nogomet, Brazil 1)

Amerika MG se već deklarirala kao jedna od najlošijih u Seriji A, ali ni Juventude nije naročito bolji. Nakon pet utakmica slavili su samo jednom, dok domaćin ima tek jedan jedini osvojen bod. Moglo bi tu biti puno golova u mreži Juventudea, možda kao u studenom prošle godine kada je uz pobjedu Amerike MG na skor stiglo i tri pogotka u mreži. Završilo je 2-1.

EVERGRANDE – CEREZO OSAKA, 12:00

(Nogomet, AFK Liga prvaka)

Kinezi u meč ulaze uz sjećanje na posljednje dve pobede iz svibnja u domovini, dok Cerezo Osaka nosi sa sobom slavlje u domicilnom kupu. Japanski tim dosta je uigraniji, pa nije isključeno da se neće osvetiti rivalu koji ga je 2018. svladao sa 3:1. Bilo kako bilo, Evergrande će pokušati pružiti otpor, uz svijest o nešto lošijim šansama da dođe do pobjede u grupi J.

LA CLIPPERS – PHOENIX SUNS, 03:00

(Košarka, NBA,playoff)

Phoenix je dobio prva dva polufinalna okršaja, što definitivno ulijeva samopouzdanje pred odlazak u goste. Međutim, trebalo bi znati da je druga utakmica okončana sa 104:103, što ukazuje na činjenicu da su momci iz Los Angelesa pronašli način da pariraju drugoj najefikasnijoj ekipi zapada. Naravno, sve to moguće je ukoliko utišaju Camerona Paynea, najefikasnijeg igrača s prošle utakmice. Sunsi su u vodstvu, Clippersi moraju po pobjedu misle li opet izvesti preokret s mogućnošću jednog kiksa.

D. MEDVEDEV – C. RUUD, 14:50

(Tenis, ATP, Mallorca)

Drugi reket svijeta mogao bi biti nepremostiva prepreka za Ruuda kojeg je prošle godine svladao s 2:0 u setovima. Norvežanin, inače 14. na ATP ljestvici, pokušat će uzvratiti na isti način kao što je nadigrao Tennisa Sandgrena i Simona... On će na travi dati sve od sebe pa makar samo dobro namučio favoriziranog Rusa. Bit će zanimljivo gledati ovaj meč, sve u svrhu zagrijavanja za Wimbledon koji počinje krajem mjeseca.

DIJON – MONACO, 15:30

(Košarka, Francuska 1, playoff)

Dijon u polufinale ulazi sa pet povezanih pobjeda, dok Monaco ima tri poraza u posljednjih pet odigranih mečeva. Posljednji put su se susreli sredinom svibnja, kada je Dijon slavio sa 86:83. I ova utakmica bi mogla biti slična, a očekuje se da rezultat bude neizjevestan do samog kraja. Pobjednika je teško prognozirati, oba tima imaju dobru šansu za pobjedu, iako je Monaco na papiru favorit

LYON – STRASBOURG, 21.00

(Košarka, Francuska 1, playoff)

Lyon i Strasbourg su poprilično izjednačeni. Domaći u posljednjih deset utakmica imaju samo jedan poraz, dok su gosti u istom periodu podbacili čak tri puta. Posljednja utakmica para iz svibnja pripala je današnjim domaćinima, sve je završilo sa 87:75. To domaćima daje pravo da se i sada smatraju za nijansu jačim.



Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladioničarski dankladionica

Ostale Vijesti