NAJAVA DANA: Finale košarkaškog SP-a i Jadranski derbi

Vrijeme Čitanja: 5min | ned. 15.09.19. | 08:05

Najzanimljiviji sportski događaji za nedjelju 15. rujna.

Utakmica za treće mjesto na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Kini. Obje reprezentacije pokazale su izvrsnu košarku, iako je Australija ipak bila korak bliže finalu od Francuza. Sudar ove dvije reprezentacije vidjeli smo u skupni L prije manje od tjedan dana, a tada je slavila Australija u tijesnoj završnici reultatom 100:98. Istu takvu neizvjesnu utakmicu očekujemo i danas samo što su u ovom slučaju ulozi puno veći.

14:00 ARGENTINA – ŠPANJOLSKA

Finale Svjetskog prvenstva u košarci! Iako su Srbija i SAD bili dva najveća kandidata za osvajanje zlatnog odličja, Španjolci i Argentinci apsolutno su se zasluženo našli u finalu SP-a te će ova utakmica biti prava košarkaška poslastica. Favorita u ovom susretu nema, obje reprezentacije u stanju su doći do zlata te vjerujemo kako danas neće biti osobe koja voli košarku, a da u 14:00 neće biti „zalijepljena“ za male ekrane. Ovo je utakmica koju smo toliko dugo čekali i budite sigurni da nas očekuje pravi spektakl!

14:00 ALAVES – SEVILLA

Sevilla je ovog ljeta promijenila praktički cijelu momčad te njihovi navijači imaju velika očekivanja ove sezone. Sevilla još uvijek ne zna za poraz, a u prva tri kola La Lige primili su svega jedan pogodak. Alaves je također veoma dobar, još uvijek su bez poraza, a u tri utakmice zabili su dva, a primili samo jedan pogodak, što jasno govori o načinu nogometa kojeg prakticira njihov trener. Usprkos svemu očekujemo jedan jako zanimljiv susret koji može otići na obje strane.

15:30 HOFFENHEIM – FREIBURG

Hoffenheim i dalje muku muči sa svim ozljedama ove sezone. Kramarića nema, i neće ga biti još neko vrijeme, pa tako ukoliko domaći sastav misli doći do sva tri boda netko iz „drugog plana“ mora iskočiti. Freiburg je pak odlično otvorio ovu sezonu u Bundesligi pa tako nakon tri odigrana kola imaju dvije pobjede i jedan poraz što ih svrstava na 7. mjesto njemačkog prvenstva. Hoffenheim je favorit, ali oprezno, Freiburg itekako može iznenaditi.

16:30 OSIJEK – VARAŽDIN

Od 16:30 sati na rasporedu je osmo kolo HNL-a između Osijeka I Varaždina. Osijek je u prvih osam kola skupio po tri pobjede i neriješena te jedan poraz. Novog prvoligaša Varaždin po uvodnim kolima čeka jako teška sezona, trenutno su na zadnjem mjestu sa samo tri boda. Domaćini su danas veliki favoriti i veliko bi iznenađenje bilo da ne osvoje puni plijen. Varaždinci ostanak zasigurno neće tražiti na ovako jakim protivnicima, no imaju se pravo nadati.

17:30 WATFORD – ARSENAL

Od 17:30 sati na rasporedu je peto kolo Premiershipa između Watforda i Arsenala. Domaćin je katastrofalno otvorio novu sezonu te su u uvodna četiri kola osvojili samo bod, dok je Arsenal krenuo sjajno s dvije pobjede, no u naredna dva kola su osvojili samo bod. U međusobnim susretima Topnici su na tri pobjede u nizu, a kladionica ih i danas stavlja u ulogu favorita. Međutim, gosti će se trebati dobro pomučiti protiv ranjenog domaćina, ali jedno je sigurno, prilika i golova danas ne bi smjelo nedostajati.

18:00 ROMA – SASSUOLO

Od 18:00 sati na rasporedu je treće kolo Serie A između Rome i Sassuola. Roma je loše otvorila sezonu te su u prva dva kola ostvarili dva remija, dok je Sassuolo izgubio od Torina, no u drugom kolu su neočekivano demolirali Sampdoriju. U međusobnim susretima ove dvije momčadi u pravilu bolje prolaze favorizirani Rimljani, no za današnji susret domaći ne mogu računati na nekolicinu važnih igrača pa se gosti mogu nadati pozitivnom rezultatu. Međutim, Roma na svom terenu ipak mora tražiti sva tri boda.

19:00 RIJEKA – HAJDUK

Od 19:00 sati na rasporedu je veliki Jadranski derbi između Rijeke i Hajduka. Rijeka je u sezonu ušla s tri pobjede u nizu, no nakon ispadanja iz Europe je nanizala tri loše utakmice u kojima je osvojila samo dva boda. Hajduk je također krenuo s tri pobjede, ali je potom uslijedio neočekivani poraz u Koprivnici. Međutim, za razliku od Rijeke, Splićani su u naredna tri kola osvojili šest bodova, a posebno je upečatljiva pobjeda protiv Dinama na Poljudu. Hajduk je pet godina čekao na pobjedu u Rijeci, a posljednju je ostvario 2017. godine, a post na Poljudu je bio puno duži, no i njega su Bili prekinuli u prošloj sezoni. Ove utakmice s pravom nose naziv derbija, a to se posebno može vidjeti u posebno vrijeme, kad i jedna i druga momčad jako teško dolaze do tri boda. Obje momčadi ulaze oslabljeno u današnji susret, domaćin je bez prvog topnika Čolaka i sjajne radilice Kvržića, dok Hajduk ne može računati na svog najboljeg igrača Caktaša. Kladionice lagano favoriziraju Rijeku, no Hajduk je u sjajnom momentu te se nada da može povezati dvije derbi pobjede. No, jedno je sigurno očekuje nas čvrst i borben dvoboj velikih rivala.

20:45 VERONA – MILAN

Danas bismo po prvi put mogli vidjeti Antu Rebića u dresu nekada velikog Milana. Njegov debi mogao bi se dogoditi protiv momčadi čiji je dres već nosio kao posuđeni igrač Fiorentine. U prva dva kola Verona je upisala pobjedu i remi, dok je Milan uz pobjedu upisao i jedan poraz, onaj od Tudorovog Udinesea u prvom kolu prvenstva. Zanimljivo, u posljednje četiri utakmice ova dva sastava svaki put je domaćin bio taj koji je stizao do pobjede pa tako Verona ima dvije pobjede, baš kao i Milan. Posljednji put susreli su se početkom svibnja ove godine, a tada je slavio Milan rezultatom 4:1

21:00 MONACO – MARSEILLE

Od 21:00 sati na rasporedu je utakmica petog kola francuske Ligue 1 između Monaca i Marseilla. Monaco je ušao grozno u sezonu te ni nakon četiri kola ne znaju za pobjedu. Marseille je također loše ušao, no u nizu je od dvije pobjede te je popravio krvnu sliku. Međusobni susreti ovih momčadi su u pravilu neizvjesni, ali gotovo uvijek svjedočimo pogodcima u obje mreže. Kladionice lagano favoriziraju domaćina, no gosti imaju snagu za iznenaditi, ali nas najviše vuče tradicija u kojoj oba tima postižu gol, a to smo vidjeli na devet od posljednjih 10 susreta.

(foto: Pixsell)


Tagovi

kladioničarski dankladionicanajava dana

Ostale Vijesti