Germania
Germania

Najava dana: Borba za 8. mjesto u HNL-u, Modrić i društvo gostuju kod Reala, Kramarić kod Bochuma

Vrijeme Čitanja: 5min | pet. 26.04.24. | 07:59

Evo što smo vam pripremili za danas

Istra 1961 – Slaven Belupo, 18.00

(Nogomet, HNL)

Nogometaši Slaven Belupa ovog će petka gostovati kod Istre 1961 u sklopu 32. kola Hrvatske nogometne lige. Utakmica na Aldo Drosini igrat će se s početkom u 18 sati. Bit će to četvrti međusobni susret ovih dviju momčadi u aktualnoj sezoni. Istra ima jednu pobjedu, na svom je terenu slavila rezultatom 2-0, dok smo u Koprivnici gledali dva remija. U 5. prvenstvenom kolu bilo je 2-2, a u 23. 1-1. Slaven Belupo u susret ulazi kao deveta momčad prvenstva s 30 osvojenih bodova. Istra je osma s jednim više. U prethodnom kolu naša je momčad poražena od Hajduka rezultatom 0-1, dok su Puljani slavili u Osijeku s 1-3.

Real Sociedad – Real Madrid, 21.00

(Nogomet, La liga)

Real Madrid će težiti pomaku za 14 bodova na vrhu ljestvice La Lige. Momčad Carla Ancelottija trenutačno je na vrhu, ima 11 bodova više od drugoplasirane Barcelone sa šest utakmica do kraja, dok je Real Sociedad šesti, tri boda ispred sedmoplasiranog Real Betisa u borbi za Europu. Ancelottijeva momčad upisala je 3-2 pobjedu nad Barcelonom u El Clasicu prošlog vikenda, a sljedeći tjedan će u prvoj polufinalnoj utakmici gostovati kod Bayern Münchena, što znači da će Ancelotti sigurno odmarati neke igrače u ovoj utakmici što može biti prilika za domaćine, ali ne prevelika.

Frosinone – Salernitana, 20.45

(Nogomet, Serie A)

Salernitana putuje na stadion Benito Stirpe. Momčad Eusebija Di Francesca je dva mjesta iznad zone ispadanja. Iako Frosinone nije izgubio u Serie A već više od mjesec dana, pobjede su potrebne Di Francescovim igračima, čiji je status prvoligaša i dalje u opasnosti. Frosinone je bez pobjede u 12, a Salernitana nije okusila pobjedu u 16 utakmica. Domaćini nisu pobijedili Granatu u tri natjecateljska susreta (dva remija), što bi moglo učiniti gostujuću momčad favoritom ove utakmice. Međutim, Di Francescovi igrači bore se za svoje živote i to bi im trebalo dati dodatnog motiva.

Bochum – Hoffenheim, 20.30

(Nogomet, Bundesliga)

Bochum će nastojati pojačati svoje nade za opstanak u Bundesligi na utakmici protiv Hoffenheima. Dvije momčadi susreću se prvi put od prosinca prošle godine kada je momčad Pellegrina Matarazza osigurala pobjedu od 3-1 u PreZero Areni. Bochumov trogodišnji boravak u Bundesligi je u opasnosti nakon što su skupili niz od osam utakmica bez pobjede, uključujući šest poraza. Samo je Darmstadt (72) primio više golova od Bochuma i Hoffenheima (svaki po 60) u Bundesligi ove sezone, a u petak se može očekivati ​​akcija na oba kraja terena. Ove dvije momčadi još uvijek imaju za što igrati, a Kramarićeva je momčad favorit.

Montpellier – Nantes, 21.00

(Nogomet, Ligue 1)

Nantes nastavlja svoju potragu za opstankom u Ligue 1 na stadionu de la Mosson u gostima kod Montpelliera kojemu također ne cvjeta cvijeće. Domaćini su na korak od matematičke sigurnosti, dok je Les Canaris prošli put osuđen na stravičan deveti domaći poraz u nizu. U gostima stoje nešto bolje pa bi se mogli suprostaviti domaćinima koji su na domaćem terenu šarolike forme, ali u daleko boljem nizu, dapače, s čak tri pobjede i bjednim remijem u zadnje četiri utakmice.

Adana Demirspor – Galatasaray, 19.00

(Nogomet, Turska)

Još je samo pet kola ostalo do kraja turskog prvenstva, a nakon najnovijeg kiksa Fenera, Galatasaray je na vrhu s četiri boda prednosti u odnosu na najveće rivale. Novi ispit imat će kod Adane Demirspor, koju dobro poznajemo iz europskih ogleda protiv Osijeka s početka sezone. No, igranje Europe uzelo je danak i u prvenstvu su posustali, tek su 11. momčad lige, ali su izuzetan domaćin. Četvrta su najbolja domaća momčad lige, tako da će vodeći sastav lige imati jedan od težih ispita do kraja prvenstva. Uz to, tradicija je na njihovoj strani jer otkako su se vratili u elitn razred, nisu još izgubili od Galatasaraya.

QPR - Leeds, 21.00

(Nogomet, Championship)

 Pogled na tablicu jasno ukazuje oprečno raspoloženje u kojem momčadi ulaze u ovaj dvoboj. QPR je samo četiri boda udaljen od zone koja vodi u treći rang, tako da im gori pod petama i bodovi im nužno trebaju. Ništa manje nego Leedsu, koji ožda jest drugi na ljestvici, ali samo s jednim bodom prednosti ispred Ipswicha, koji ima i utakmicu manje. Dakle, ako žele izravnu promociju u Premier ligu, gosti večeras moraju pobijediti. Oba sastava ulaze u dvoboj u istoj formi - dvije pobjede i remi, uz dva poraza u posljednjih pet utakmica.

St. Pauli – Rostock, 18.30

(Nogomet, Bundesliga)

Ovdje ne bi smjelo biti velikih dvojbi. St. Pauli je drugi na ljestvici i bori se za direktan ulazak u elitu, vrlo su blizu tom postignuću, a korak naprijed mogu napraviti večerašnjim slavljem protiv Hanse, koja se, pak, bori za ostanak i trenutni je na 16. mjestu, odnosno na poziciji koja vodi u dodatne kvalifikacije. St. Pauli ima pet uzastopnih domaćih pobjeda nad gostom iz Rostocka, koji je zadnji puta tri boda u Hamburgu osvojio davne 2001. godine. To samo potvrđuje njihov status velikog favorita.

Barcelona – Olympiacos, 21.00

(Košarka, Euroliga)

 Ovo je vjerojatno najjači četvrtfinalni par. Obje momčadi su legitimni kandidati za najviše plasmane u Euroligi, a prolaz na Final Four je imperativ za obje strane i bez prolaska na završnicu sezona neće biti okarakterizirana kao uspješna. U prvom dvoboju, grčki sastav iznenadio je Barcu na njenom terenu i oduzeo im prednost domaćeg terena. Stoga je u večerašnjem dvoboju veliki pritisak na Kataloncima. Inače, između ovih rivala vlada velika izjednačenost

Split – Škrljevo, 19.30

(Košarka, Premijer liga)

Ovo će biti utakmcia za svojevrsno opuštanje, ali i uigravanje uoči nadolazećih izazova koji slijede za obje momčadi. Što se Splita tiče, to će biti doigravanje u koje ulaze s drugog mjesta, dok će Škrljevo kao pretposljednja momčad u dodatno razigravanje za ostanak u elitnom razredu. Danas možemo očekivati da Slaven Rimac pruži veću šansu igračima s klupe, kao što su Perkušić, Klepo, Dubravčić i Pavin, no svejedno su Žuti veliki favoriti za pobjedu.

 


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti