Martić u polufinalu, Čilić posrnuo

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 20.02.20. | 18:11

Hrvatski tenisač bio je u podređenom položaju na terenu tijekom cijelog meča.

Hrvatski tenisač Marin Čilić izgubio je u osmini finala ATP turnira u Marseilleu. Bolji od njega bio je trenutno 15. igrač na ATP ljestvici, Denis Shapovalov.

Marin nije uspio doći do drugog preokreta u Francuskoj, nakon što je u prvom kolu preokrenuo protiv Ilye Ivashke. Kanađanin je uzeo prvi set sa 6-4, da bi potom 39. tenisač svijeta vratio istom mjerom poravnavši rezultat na 1-1 u setovima.

Ipak, Čilić odmah na prvom servisu u odlučujućem setu gubi četiri poena uzastopce, da bi ga Shapovalov potom ponovno 'breaknuo' kod 3:1 – ponovno bez izgubljenog poena.

Shapovalov je apsolutno zaslužio ovu pobjedu igrom na terenu te će u četvrtfinalu igrati protiv Bublika koji ej u tri seta bio bolji od Benoita Pairea.

Što se tiče Petre Martić ona je u Dubaiju bila uspješnija. Splićanka je sa 7-6, 6-1 pobijedila Anett Kontaveiz, iako je Estonka u meč ušla u statusu favoritkinje.

Bio im je ovo prvi međusobni ogled na WTA turniru, a Splićanka je nakon vrlo neizvjesnog prvog seta, prohujala u drugom dopustivši 24. igračici svijeta tek jedan gem.

Martić, trenutno 15. tenisačica na ljestvici, u polufinalu igra protiv 19. tenisačice svijeta, Elene Rybakine.

(Foto: Reuters/arhiva)


Tagovi

ATP MarseilleWTA DubaiDenis ShapovalovAnett KontaveitPetra MartićMarin Čilić

Ostale Vijesti