Germania
Germania

GERMANIA humanitarni izazov – Akcija ‘Klubovi doniraju’ nastavljena je donacijom za Ligu protiv raka Pula

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 06.01.24. | 12:00

U Germanijinom kombiniranom izazovu sportske spretnosti i nogometnog znanja najbolje se snašao moldavski reprezentativac Iurie Iovu koji je za donaciju Germanije izabrao Ligu protiv raka Pula.

U nastavku Germanijine humanitarne akcije, igrači NK Istra pristupili su našem humanitarnom izazovu ‘Klubovi doniraju’. Antonio Maurić i Zoran Josipović odmjerili su snage protiv Iuriea Iovua i Marina Bulata, a konačnu pobjedu odnio je mladi Moldavac Iovu. Njegov izbor za donaciju Germanije pao je na Ligu protiv raka Pula.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Liga protiv raka Pula u kontinuitetu djeluje više od pet desetljeća, kako na području Grada Pule, tako i čitave Istarske županije. Generacije volontera i stručnog osoblja neumorno su radile na prosvjećivanju stanovništva i okupljanju bolesnika. Njihove visoko postavljene standarde svakodnevno nadograđuju i trenutni članovi udruge, predvođeni predsjednicom, neurologinjom Julijanom Franinović Marković.

Franinović Marković predstavljanje Lige započinje pričom o volonterima koji su najveća vrijednost udruge:

„Izuzetan je značaj uloge volontera Lige protiv raka koji su stvarali temelj za profesionalnu palijativnu skrb u Istarskoj županiji. I danas usko surađujemo s palijativnim timovima doma zdravlja i bolničkim palijativnim timom, a u budućnosti očekujemo i rad u već izgrađenom hospiciju u Puli. Naši volonteri prolaze edukaciju nakon koje se njihov rad usmjerava na rad s bolesnicima i njihovim obiteljima. Prisutni su na različitim lokacijama – u obiteljima, domovima za umirovljenike, školama. Upravo nedavno završili smo edukaciju za dvadeset polaznika“, kazala je predsjednica.

„Upravo o radu volontera zavisi mogućnost obavljanja širokog spektra aktivnosti udruge. Pritom se ističu dr. Boris Grdinić, Anka Dušanek, Dorina Vlakančić i mr. pharm. Irena Grahovac, koji redom sudjeluju u aktivnostima kluba laringoektomiranih osoba, volonterskog tima palijativne skrbi, kreativne radionice i posudionice pomagala. Među drugim aktivnostima ističu se i programi stoma kluba (prevencija raka debelog crijeva) te grupe podrške njegovateljima tijekom bolesti i žalovanja“, zaključila je Franinović Marković.

Donaciju Ligi protiv raka Pula uručio je Domagoj Dananić iz korporativnih poslova Germanije navodeći:

„Germania Sport društveno odgovornim djelovanjem svakodnevno ističe svoju predanost zajednici, posebice kroz aktivno sudjelovanje u humanitarnim incijativama. Kroz donaciju Ligi protiv raka Pula želimo podići svijest o važnosti prevencije i borbe protiv ove opasne bolesti, a ujedno neumornim volonterima izraziti podršku u kontinuiranom ostvarivanju njihovih ciljeva.“

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Klubovi donirajugermaniaGermania Sport kladionicakladionicakladionicekladioničarski danhumanitarna akcijadonacija

Ostale Vijesti