Germania
Germania

Klubovi doniraju: Iovu slavio u nogometnom kvizu, za Germanijinu donaciju izabrao Ligu protiv raka Pula

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 23.12.23. | 09:00

Kviz koji je organizirala Germania nogometašima Istre 1961 imao je dva kruga, a sudjelovala su četiri igrača

Germania je pokrenula još jednu humanitarnu akciju, Klubovi doniraju. Ovoga puta u njoj sudjeluju četiri prvoligaška kluba, a među njima su Gorica, Varaždin, Istra 1961 i KK Split.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Gorica je bila prva na redu, a njihovi su igrači igrali kviz, o čemu opširnije pročitajte OVDJE.

Kviz koji je organizirala Germania igračima Istre 1961 imao je dva kruga, a sudjelovala su četiri igrača: Antonio Maurić i Zoran Josipović protiv Iurieja Iovua i Marina Bulata. Prvi krug donio je igranje križić - kružić s markerima u parovima. Pobjedu je odnio dvojac Iovu i Bulat u tom fizičko-mentalnom „razgibavanju“, koji su zatim u finalu odgovarali na pet nogometnih pitanja.

Dvojac je imao određenih poteškoća s pitanjima, doduše na prvo pitanje „tko je bio proglašen najboljim igračem proteklog Eura?“ (Donarrumma) je dvojac točno odgovorio, a zatim nisu mogli prepoznati tko je sudjelovao u divljačkom startu iz finala SP-a 2010. (Nigel de Jong startao na Xabija Alonsa).

Nakon toga je uslijedilo pitanje „tko je jedini trener koji je 4 puta osvojio Ligu prvaka, 2 puta s 2 različita kluba?“ (Ancelotti), a na to je točan odgovor dao Iovu. Na pitanje „koja država nikad nije dala osvajača Europske lige niti Kupa Uefa?“ (Francuska), dvojac nije znao odgovor.

Bulat se vratio u igru nakon što je točno odgovorio na pitanje „koji je jedini igrač koji je uspio u karijeri uspio osvojiti svih 5 Uefa trofeja u svojoj karijeri (Palmieri).

U doigravanju je Iovu bio precizniji na pitanje „koliko različitih zemalja je osvojilo SP?“ (8), Iovu je odgovorio sedam, a Bulat osam i poslao donaciju Germanije od 2.000 eura na adresu: Liga protiv raka Pula.

Vas pozivamo da i dalje pratite Germanijak na kojemu ćemo vas, osim o najbitnijim aktualnostima iz svijeta sporta, uvijek redovito obavještavati o novim humanitarnim akcijama koje Germania priprema. Za početak, osim stalne 'lige' Humanitarnog listića, izvijestit ćemo vas i kako će u ovoj akciji 'Klubovi doniraju' proći ostala dva sudionika - Varaždin i KK Split. Oni će raditi i dodatne izazove, a sve detalje o njima ćemo vam javiti kroz naredno vrijeme.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

humanitarna akcijaKlubovi donirajugermaniaGermania Sport kladionicakladionicakladionicekladioničarski dan

Ostale Vijesti