Bitka za Sarajevo: Na zadnjih osam derbija palo tek šest pogodaka!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 27.11.17. | 10:32

Željezničar i Sarajevo igraju već u 13 sati.

Danas u 13 sati Željezničar i Sarajevo na Grbavici igraju odgođenu utakmicu 16. kolo Premijer lige BiH. Željezničar je treći s tri boda manje od vodećeg Širokog Brijega i tri više od četvrtog Sarajeva. Obje momčadi nalaze se u odličnoj formi. Sarajevo ima šest pobjeda u nizu u svim natjecanjima, a Željo je u posljednjih šest utakmica upisao pet pobjeda i remi na gostovanju kod Viteza.

Derbiji između ova dva velika rivala uvijek su, neovisno o tome igra li se na Grbavici ili Koševu, prožeti tenzijama, kako na terenu tako i na tribinama, kao i čvrstom i grubom igrom s malo pogodaka. Naime, na osam posljednjih derbija palo je nevjerojatnih šest pogodaka!

Tri puta je u tom razdoblju utakmica završila 0:0, Željezničar je tri puta slavio 1:0, Sarajevo jednom 1:0, a jedna utakmica završila je 1:1. Posljednja utakmica na kojoj je palo tri gola odigrala se prije tri godine kada je Sarajevo na Grbavici slavilo 2:1.

U šest utakmica prije tog derbija palo je svega - pet pogodaka. Onda bilježimo derbi iz 2012. na kojem je palo četiri pogotka (2:2) i četiri derbija na kojima je pao tek jedan pogodak. U posljednjih 20 derbija Željezničar i Sarajevo zabili su svega 19 pogodaka, devet utakmica završilo je 0:0, šest 1:0 i tri 1:1.

Ukratko, shvaćate na što ciljamo. Na ovim derbijima je „svjetsko čudo“ ako padne više od tri gola, a s obzirom na 13 remija u spomenutom razdoblju ovdje igramo X i 0-2 pogotka na utakmici. Još kada pogledamo stanje travnjaka, mislimo kako je ovo zicer nad zicerima…

Kladiti na utakmicu Željezničar - Sarajevo možete se >> OVDJE <<.

(Foto: FK Željeznicačar)


Tagovi

bet analizabet vodičŽeljezničarSarajevo

Ostale Vijesti