REUTERS/Stephanie Lecocq
REUTERS/Stephanie Lecocq

Xavi s tinejdžerima srušio PSG: "Ponosan sam, ovo su igrači La Masije, nova Barca!"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 11.04.24. | 11:25

Tvrde neki da se to ne može, Xavi vam kaže da se to može

Trener Barcelone Xavi Hernandez priznao je da je ponosan na igrače La Masije koji su igrali ključnu ulogu u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka protiv Paris Saint-Germaina. Tinejdžeri Lamine Yamal (16) i Pau Cubarsi (17) započeli su utakmicu na Parku prinčeva gdje su Katalonci došli do pobjede od 3-2.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Yamalova lopta u peterac utrla je put Raphinhinom prvom golu u 37. minuti, dok se Cubarsi s pritiskom nosio na drugoj strani terena u tek drugom nastupu u najvećem europskom klupskom natjecanju. Budući da su još Fermin Lopez (20) i Pedri (21) ušli s klupe, nije ni čudo što je Xavi, koji će otići na kraju sezone, tako optimističan u pogledu budućnosti.

"Moramo biti ponosni", rekao je Xavi za TNT Sports. "Uz Cubarsija, 17, Laminea, 16, Fermin je također igrač iz La Masije, tako da sam jako sretan jer je to nova Barca i mislim da smo na dobrom putu."

Govorio je, naravno, o samoj pobjedi:

"Velika pobjeda, u gostima u Ligi prvaka. Dobro smo igrali u obrani i napadu, ali posebno u obrani. Svi su radili za momčad i taktički smo se jako dobro snašli. Krilni igrači su nam puno pomogli. Cubarsi je jako dobro skakao", rekao je pa dodao:

“Branili smo se tako dobro protiv Kyliana Mbappea, ali i stvorili smo mnogo prilika. Mislim da je Robert Lewandowski napravio razliku, kao i Raphinha, a onda su nam igrači koji su ušli stvarno puno pomogli, posebno Pedri. Jako sam sretan i jako ponosan na momčad. To je samo mala prednost, ali velika pobjeda.” (g)



Tagovi

Xavi HernandezBarcelonaParis Saint-Germain

Ostale Vijesti