REUTERS/Susana Vera
REUTERS/Susana Vera

Terzić: „Ako napravite toliko grešaka na ovoj razini, onda je gotovo, ali zaslužili smo izjednačiti“

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 11.04.24. | 10:58

Sa Žutim zidom iza njih sljedeći tjedan, nema sumnje da Dortmund može okrenuti ovu neodlučenu utakmicu

U srijedu navečer, Borussia Dortmund je poražena 2-1 u gostima od Atlético Madrida u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka. Pogreškama prožeto početnih pola sata ostavilo je BvB u minusu od 2-0. Međutim, Dortmund je bio jak u drugom poluvremenu, a kasni pogodak zamjene Sébastiena Hallera dao je nadu momčadi Edina Terzića za uzvratnu utakmicu na Westfalen stadionu sljedećeg utorka.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Ipak, moglo je biti puno bolje za BvB, jer je u posljednjim trenucima utakmice Julian Brandt pogodio gredu. Bez obzira na to, ako žele doći do polufinala, morat će pronaći inspiraciju za uzvrat. U razgovoru za DAZN nakon utakmice, Terzić je objasnio svoju frustraciju kako je odigrana prva utakmica.

“Naravno da smo imali potpuno drugačije ideje. Prvih 30 minuta jednostavno nije bilo dovoljno dobro. Ako napravite toliko grešaka na ovoj razini, onda je odmah gotovo. Vi to imate, ali mi to nismo prihvatili. U drugom poluvremenu se jasno vidjelo za što smo sposobni. Sada se radi o preuzimanju pozitivnih stvari iz drugog poluvremena.”

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Glavni trener BvB-a zatim je komentirao pozitivnu igru ​​BvB-a u drugom poluvremenu.

“Izričito smo istaknuli što će se ovdje dogoditi. Čekaju greške, a mi smo im dali previše grešaka. Dva puta smo im dali priliku da jednostavno dođu pred naš gol. I to su hladnokrvno iskoristili. Imamo i dosta igrača koji su prvi put na ovoj razini u četvrtfinalu Lige prvaka. Svjesni smo toga, ali reakcija je bila puno važnija. Cilj je bio na poluvremenu da fokus stavimo na drugo poluvrijeme i dobijemo drugo poluvrijeme. Mislim da smo ipak zaslužili izjednačiti.”

Terzić je potom komentirao što za Dortmund znači igrati za mjesto u polufinalu:

“Danas smo osjetili smo žele, osjetili smo kako to funkcionira ako ostanemo čisti i ne damo se izbaciti iz ritma. Ako to učinimo sada, ako uspijemo nastaviti više od 90 minuta, pa čak i više od 120 minuta, onda će sljedeći tjedan biti vrlo uzbudljivo u Dortmundu.”

Sa Žutim zidom iza njih sljedeći tjedan, nema sumnje da Dortmund može okrenuti ovu neodlučenu utakmicu. No, ne smiju izgubiti fokus kao u srijedu i ponuditi Atléticu izjednačenje na tanjuru. (eg)



Tagovi

Edin TerzićBorussia DortmundLiga prvakaAtletico Madrid

Ostale Vijesti