REUTERS/Stephanie Lecocq
REUTERS/Stephanie Lecocq

VIDEO Barcelona se iz Pariza vraća s pobjedom, Mbappe razočarao, Atletico u Dortmund nosi minimalnu prednost

sri. 10.04.24. | 22:50

Liga prvaka i danas nam je pružila dvije sjajne utakmice

Uz brojne preokrete odigrali su nogometaši PSG-a i Barcelone prvu četvrtfinalnu utakmicu Lige prvaka u Parizu prepunu prilika, a na kraju su slavili gosti s 3-2 (1-0).

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Barcelona je povela golom Raphinhe u 37. minuti, ali je početkom drugog dijela uslijedio preokret. Ousmane Dembele i Vitinha su zabijali za 2-1 u 48. i 50. minuti. Imala je i Barcelona odgovor na to pa je Raphinha u 62. pogodio za 2-2, dok je konačnih 3-2 za Barcelonu postavio Andreas Christensen.

U prvom poluvremenu dosta bolje je igrala Barcelona, a sasvim zasluženo Katalonci su poveli u 37. minuti. Loše je na ubačenu loptu reagirao Donnarumma, a sve je iskoristio vrlo raspoloženi Brazilac Raphinha koji je pogodio prazna vrata za 1-0 Barcelone.

Cijela priča u Parizu okrenula se u nekoliko minuta drugog poluvremena. Prvo je Dembele u 48. minuti izjednačio na 1-1, nakon što je strelovito pogodio pod gredu, u bliži kut. Samo dvije minute kasnije PSG je poveo 2-1. Točna i lijepa akcija okrunjena je pogotkom Vitinhe za 2-1.

U nastavku susreta se igra potpuno rasplamsala, a razlika u odnosu na prvih 45 minuta je bila ta što su se šanse počele i realizirati. Barcelona je izjednačila na 2-2 u 62. minuti. Tek što je ušao u igru Pedri je asistirao Raphinhi, a ovaj je lijepo po drugi put na ogledu svladao domaćeg vratara i vratio Barcelonu u igru.

Uslijedile su potom dvije odlične šanse Parižana, ali prvo je Araujo u 71. minuti spriječio da se Barcola upiše u strijelce, dok je u 74. Dembele pogodio okvir vrata. Kazna je uslijedila na drugoj strani u 77. minuti. Gundogan je ubacio iz kornera, a Chirstensen se naklonio i glavom pogodio za vodstvo gostiju i konačnih 3-2.

Uzvratna se utakmica u Barceloni igra 16. travnja.

PSG - Barcelona 2-3

Pariz. Stadion: Park prinčeva

Strijelci: 0-1 Raphinha (37.), 1-1 Dembele (48.), 2-1 Vitinha (51., Ruiz), 2-2 Raphinha (62., Pedri), 2-3 Christensen (77., Gundogan)

Golove s utakmice pogledajte OVDJE (Arenasport)

U drugom večerašnjem dvoboju, nogometaši madridskog Atletica stekli su minimalnu prednost, na domaćem terenu svladali su dortmundsku Borussiju 2-1 (2-0).

Madriđani su oba pogotka postigli u prvom poluvremenu, a strijelci su bili Rodrigo De Paul u 4. te Samuel Lino u 32. minuti. Gol nade Borussia je postigla u 81. minuti, a strijelac je bio Sebastien Haller.

Borussia Dortmund će biti domaćin uzvratnog dvoboja 16. travnja.

Atletico Madrid - Borussia Dortmund 2-1

Madrid. Stadion: Wanda Metropolitano

Strijelci: 1-0 De Paul (5.), 2-0 Lino (32., Griezmann), 2-1 Haller (81.)

Golove s utakmice pogledajte OVDJE (Arenasport)

Tijek utakmica:


Tagovi

Liga prvakaPSGBarcelonaBorussia DortmundAtletico Madrid

Ostale Vijesti