West Ham zaustavio Leicester, Bilić ponovno bez bodova

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 04.10.20. | 15:25

Obrana Baggiesa definitivno nije za najviši nivo engleskog nogometa.

Odigrane su prve dvije utakmice dana četvrtog kola Premier lige u kojima su West Ham i Southampton ostvarili pobjede.

West Ham je na King Power stadionu pomeo Leicester rezultatom 0:3 te tako pokvario dosadašnji savršen učinak Lisica.

U prvom dijelu su Lisice imale veći posjed lopte, no Čekićari su se sjajno zatvorili i još bolje prijetili prema naprijed. Da će ovo biti težak dan za domaćine nagovijestio je Antonio u 14. minuti kad je sjajno ispratio centaršut Cresswella i glavom pogodio suprotni kut za 0:1.

U 34. minuti West Ham smo vidjeli akciju za gol koja je sukus svega što se događalo na King Poweru. West Ham je izvodio aut duboko na svojoj polovici, Lisice su napravile pritisak i prisilile Creswella da ispuca dugu loptu, no domaći igrači su zaboravili na Fornalsa, koji je primio loptu te se sam obrušio prema domaćem golu i zabio za 0:2.

U drugom dijelu smo gledali presliku prvog poluvremena. Leicester je još više povećao posjed lopte, no prema naprijed su i dalje bili sterilni. West Ham je tražio svoje prilike iz kontre i našao je u 83. minuti kad je Fornals sjajno odigrao u prostor utrčalog Bowena, koji je iskoristio loše postavljenu obranu i zabio za 0:3.

Najljepšu akciju utakmice odigrali su domaćini u sučevoj nadoknadi, no na kraju je gol postignut iz malonogometne akcije bio poništen nakon provjere VAR-a zbog malog zaleđa Vardyja.

Southampton je na svom St. Mary stadionu pobijedio WBA rezultatom 2:0, nanijevši tako Baggiesima treći poraz sezone.

Tijekom cijelog dvoboja domaćini su imali veći posjed lopte te su bili opasniji prema naprijed i stvorili više šansi. No, za prvi gol na utakmici smo morali čekati do 41. minute kad je Djenepo primio odbijanac u kaznenom prostoru, udario lijepi lažnjak i precizno pogodio za 1:0. Ne možemo se ponovno oteti dojmu da je obrana WBA najlošija u ligi, što dokazuje i najveći broj primijenih golova.

Odluka o pobjedniku pala je u 69. minuti. Armstrong je ubacio na rub kaznenog prostora te pronašao Romeua, koji u stilu Van Bastena pogađa za konačnih 0:2.

Koliko god simpatiziramo WBA teško je vjerovati da s ovim kadrom mogu izboriti ostanak u Ligi, naravno još je rano za prognoze, no po jutru se dan poznaje. Potpuno je neshvatljivo da se gazde kluba nisu odlučili malo dublje zavući ruku u novčanik, pogotovo u ovom trenutku kad su izborili prvoligaški status. Sam pogled na vrijednost momčadi dovoljno govori kako će tešku sezonu ispred sebe imati Slaven Bilić. Nije sve baš u vrijednosti igrača, no razlike su ipak prevelike.

 Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Action Images)

 


Tagovi

Slaven Bilić

Ostale Vijesti