REUTERS/Stephane Mahe
REUTERS/Stephane Mahe

VIDEO Mulac, hoćeš li ikada odrasti?

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 01.04.24. | 09:29

PSG je svladao Marseille u derbiju kola, pogotke su zabili Vitinha i Ramos, ali ovog ponedjeljka Portugalci nisu u fokusu medija, već kapetan Parižana koji se nadurio na trenera jer ga je – zamislite samo – odlučio izvaditi iz igre u 65.minuti…

Kad je kamera zumirala lice Kyliana Mbappéa u 65. minuti utakmice protiv Marseillea, francuski novinari praktički su prestali gledati derbi kola te su krenuli naoštravati svoje olovke budući da su u tom trenutku dobili svoju glavnu priču koja će krasiti naslovnice njihovih medija ovog ponedjeljka.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Kylian Mbappé je posebna biljka. Prekrasna, moćna, neukrotiva kad joj se posveti pažnja, ali samo jedna jedina sitnica koja se dogodi, a da njoj ne odgovora, stvari se odmah mijenjaju za 180 stupnjeva.

Ne tako davno, gostujući kod svojeg bivšeg igrača Johna Obija Mikela u podcastu, Jose Mourinho pričao je o Lassani Diarri i njegovom agentu. The Special One priča priče bolje od ikoga drugog u svijetu nogometa, a taj je put objašnjavao kako je Lassanin agent s njim bio svakih sedam dana 'u svađi'. Kad bi Lassana igrao, dan poslije utakmice bio bi u uredu trenera i tražio novi ugovor, a kad bi Lass ostao na klupi, onda bi također dan nakon utakmice došao u ured trenera, samo sa željom da se njegovog štićenika proda na kraju sezone.

Mbappé je malo veća njuška od Lassana Diarre, ali priča je, u principu, ista. Kad je dobar i kad zabija, Mbappé bi novi ugovor, više novaca, još pokoje brdo i još pokoju dolinu, ali kad ne ide, njega ili momčad, odmah se radi frka, odmah je panika, odmah je nemir.

PSG je pobijedio Marseille u derbiju 27.kola Ligue 1 pred gotovo prepunim Velodromeom s 2-0, ali Mbappé dan nakon utakmice – nije sretan! Izvadio ga je Luis Enrique iz igre u 65.minuti, umjesto njega na teren poslao mladog Ramosa, a to razmaženoj zvijezdi PSG-a nije najbolje sjelo.

Inače, Mbappé je netko oko koga Luis Enrique planira apsolutno sve graditi za naredne sezone, on već neko vrijeme razgovara s najvećom zvijezdom PSG-a oko mogućeg ostanka u klubu, ali usprkos svemu što kaže, napravi, analizira i pripremi, Mbappéa samo jedna ‘sitnica’, kao što je ova zamjena, može ‘prebaciti’.

I tako je to u Francuskoj. U nedjelju PSG pobijedi, Vitinha i Ramos pokupe šlag, a dan nakon utakmice tema je – Mbappé.

Hoće li se ‘veliki dečko’ Kylian smiriti ili će se nastaviti duriti i dalje, tek ćemo vidjeti, ali sama činjenica da opet nije sve, do onog najsitnijeg detalja, onako kako on želi, mogla bi biti pokretač lavine koja se sprema kad se otvori ljetni prijelazni rok.

Da nije toliko ‘prokleto’ dobar, od Mbappéa bi odavno svi dignuli ruke. Ali, budući da je već neko vrijeme jedan od najboljih na svijetu, onda mu se sve ove ‘dječje mušice’ toleriraju.

Hoće li ovaj ‘mulac’ ikada odrasti ili će do kraja karijere ostati ovakvo ‘razmaženo derište’, nemoguće je u ovom trenutku reći, ali sve ove ‘gluposti’ kojima zamara cjelokupnu nogometnu javnost polako postaju ‘too much’. Ali, što ga briga kad je toliko dobar. PSG ga neće trpjeti? Nema problema, ima tko hoće… (I.A.S.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Kylian MbappéPSGLuis EnriqueLigue 1

Ostale Vijesti