Veliki transfer na pragu: Dva kluba iz nokaut faze Lige prvaka žele Bornu Sosu

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 05.09.20. | 09:15

Interesa ne manjka za mladog lijevog beka.

Godinama je Hrvatska muku mučila s pozicijom lijevog beka, a danas je potpuno drugačija priča.

Borna Barišić briljira u Rangersima, Steven Gerrard ga obožava i ne planira pustiti bez dvocifrene milijunske odštete. Domagoj Bradarić se sa samo 20 godina probio do prve postave Lillea i konstantno napreduje, Daniel Štefulj je bio najugodnije iznenađenje riječke sezone, dok je David Čolina na meti Celtica. 

No, pored svih ovih, poglavito mladića, ističe se jedan koji je, pomalo iz drugog plana ponovno iskočio u prvi. To je Borna Sosa, kojeg je Dinamo prije više od dvije godine prodao u Stuttgart. S obzirom na to da je mladi Sosa odigrao svega 41 utakmicu za Modre (pritom upisao šest asistencija), hrvatska publika ga nije imala prilike upoznati kako treba, a već se bio otisnuo u inozemstvo. 

U Stuttgartu su iza njega dvije jako teške sezone, u kojima je skupio ukupno samo 25 nastupa, od čega svega 11 puta po svih 90 minuta. Bilo je tu i puno problema s ozljedama, tako da Sosa još uvijek nije imao prilike ispuniti svoj neupitan potencijal. No, partija koju je pružio protiv Grčke u Varaždinu, kada je mlada reprezentacija s 5:0 razbila respektabilnog rivala, vratila je Sosu u prvi plan. 

A da potencijala u ovom igraču itekako ima, prepoznali su i brojni europski klubovi. Ipak se radi o mladiću koji tek ima 22 godine, tako da njegovo vrijeme tek treba doći i isplati se uložiti u njegovo dovođenje. Kako prenose Sportske novosti, za Sosu postoji brojan interes iz Italije i Španjolske. Konkretno, žele za Napoli, Sassuolo, Cagliari, Valencia i Betis, te još nekoliko klubova. Mladu reprezentaciju u ponedjeljak očekuje težak ispit protiv Češke, a ako se i tu Sosa pokaže kao sjajan, transfer u redove nekog od velikana mogao bi uslijediti vrlo brzo. 

(foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell)


Tagovi

Borna Sosa

Ostale Vijesti