REUTERS/Sergio Perez
REUTERS/Sergio Perez

Tuchel bez Kovačića, Zidane s jokerom na klupi

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 27.04.21. | 11:11

Kraljevski klub je u lovu na 14. naslov prvaka Europe, dok se Bluesi nadaju drugom, ali prvo se trebaju razračunati međusobno.

Večeras je u Madridu od 21:00 sati na rasporedu prva polufinalna utakmica Lige prvaka u kojoj Real dočekuje Chelsea.

Kraljevskom klub su u lovu na 14. titulu najboljeg kluba Starog kontinenta ostale dvije prepreke, a prva je londonski klub, koji je od dolaska na kormilo Thomasa Thuchela postao vise nego neugodna i opasna momčad.

Zanimljivo, ove dvije momčadi su do sad odigrale tek jedan službeni susret, a bilo je to sad već davne 1998. godine kad je Chelsea na Stade Louisu II golom Poyeta uzeo UEFA Superkup. Nakon toga odigrali su još dva susreta na International Champions Cupu u SAD-u, a zanimljivo Real je oba puta pobijedio identičnim rezultatom 3:1. No, taj turnir se odigrava za vrijeme priprema pa rezultate ne možemo uzeti kao relevantne.

Zinedine Zidane je na klupi Reala do sad uzeo tri naslova Lige prvaka, dok se kao igrač u dresu Kraljevskog kluba jednom popeo na tron Europe.

“Obje momčadi imaju iskustva u svim natjecanjima. Trebat ćemo odigrati dvije vrlo dobre utakmice kako bismo prošli u finale. Pripremamo se za to i natjecat ćemo se od prve do zadnje minute”, izjavio je Zidane u najavi večerašnjeg dvoboja.

Chelsea je momčad koja prima mali broj pogodaka, no Zidane se boji kako Tuchelova momčad dolazi parkirati autobus pred svoj gol.

“Ne očekujem kako će se Chelsea zatvoriti. Oni su kompletna momčad koja dobro napada i dobro se brani. Svoj posao u Ligi prvaka su napravili I ovdje su zasluženo, kao I mi. Morat ćemo se dobro braniti, a kad je u pitanje stvaranje prilika morat ćemo biti u našoj najboljoj verziji kako bi smo naudili protivniku”, dodao je Zidane.

Trener Reala za večerašnji susret neće moći računati na Lucasa, Mendyja, Ramosa i Velverdea, dok je nastup Kroosa još pod znakom upitnika, a na klupu se vraća oporavljeni Hazard koji bio mogao biti "joker" protiv svoje bivše momčadi.

Thomas Tuchel za večerašnji susret neće moći računati jedino na ozlijeđenog Matea Kovačića, a tako će I hrvatski navijači ostati bez okršaja dvojice Vatrenih.

“Trenutno malo patimo s naše dvije šestice zbog Mateove ozljede. Nadamo se da će se vratiti protiv Fulhama, no za Real je nažalost prerano. Bio je jako sretan zbog susreta s bivšim suigračima, a on je za nas ključan igrač. Puno bi nam pomogao protiv Brightona i West Hama svojim prodorima i tehnikom, ali tako je kako je. Momčad radi izvanredan posao I moramo tako nastaviti”, izjavio je Tuchel u najavi večerašnjeg susreta.

“Teško da postoji teža utakmica od ove protiv Reala. Oni su najiskusnija momčad u ovom natjecanju. Trenutno su u dobroj seriji, imaju 16 utakmica bez poraza ili nešto slično, s toga moramo igrati ovo polufinale s puno samopouzdanja. Nadam se da možemo igrati avanturistički I agresivan nogomet. Borit ćemo se I onda vidjeti tko će iz te dvije utakmice izaći kao pobjednik. Respektiramo ih, ali isto tako vjerujemo u sebe I svoje sposobnosti”, dodao je Tuchel.

Mogući sastavi za večeras:

Real: Courtois; Mendy, Varane, Militao, Carvajal; Isco, Casemiro, Modrić; Vinicius, Benzema, Asensio

Chelsea: Mendy; Rudiger, Silva, Azpilicueta; Chilwell, Jorginho, Kante, James; Werner, Havertz, Mount

       


Tagovi

Zinedine ZidaneThomas TuchelMateo KovačićLuka Modrić

Ostale Vijesti