Talijanski liječnik: Za stanje u Bergamu kriva je Liga prvaka

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 21.03.20. | 19:01

Ovaj grad u sjevernom dijelu Italije najgore je pogođen koronavirusom.

Jedan od najteže pogođenih gradova koronavirusom, najteže pogođene Italije, definitivno je Bergamo. Grad iz Lombardije uvjerljivo je najteže prošao, prije dva dana su zabilježene smrti 93 ljudi, a taj broj raste, dok je zaraženih preko četiri tisuće ljudi.

Talijanski profesor s Reumatološkog i biomedicinskog fakulteta u Rimu, Francsesco Le Foche, rekao je da je utakmica Lige prvaka između Atalante i Valencije najveći krivac za ovu situaciju. Utakmica se igrala u Milanu na San Siru pred punim stadionom, a to se dogodilo prije mjesec dana, točnij 19. veljače.

"Skupilo se tisuće ljudi koji su tada bili u bliskom kontaktu. Ako još tome dodamo euforiju, vriskove i zagrljaje, to je sve išlo u korist širenja virusa. Utakmica je bila povijesna pa su i brojni koji su već imali simptome bolesti otišli na utakmicu", rekao je Le Foche za Corriere della Sera dodavši da ako se prvenstvo i vrati ove sezone, utakmice će se morati odigrati pred praznim tribinama.

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

(Foto: Reuters)


Ostale Vijesti