Sve je dogovoreno, Dries Mertens konačno odlučio gdje nastavlja karijeru

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 02.03.20. | 09:10

Dugo je trajala ova saga.

Dugo se lomio Dries Mertens oko ostanka ili odlaska iz Napolija. Belgijac je tijekom sezone došao u nemilost predsjednika Aurelija de Laurentiisa. Razlog je naravno pobuna igrača koju su predvodili on i Lorenzo Insigne, a kao šlag na tortu bila je i činjenica da mu ugovor ističe po završetku aktualne sezone.

Stoga se Mertens činio kao siguran za odlazak sa San Paola, a velik je interes pokazivao Inter, odnosno Antonio Conte, kao i Chelsea te Manchester United. No, talijanski mediji prenose kako se u posljednje vrijeme ipak popravio odnos Mertensa i De Laurentisa i da je belgijski napadač ipak odlučio potpisati novi ugovor s Napolijem. 

Prema pisanju Sky Sportsa, dogovoren je novi ugovor koji će Mertensa vezati za San Paolo do ljeta 2022. godine. Po njemu bi trebao imati 4,5 milijuna eura godišnje plaće plus milijun eura bonusa za određenu kvotu nastupa. Po tome ć ući u red najplaćenijih igrača lige, što je dosta skupa cijena ako znamo da će u svibnju napuniti 33 godine. 

Mertens je ove sezone u 29 utakmica zabio 12 golova i dodao šest asistencija, a ukupno je za Napoli odigrao 311 utakmica, upisao 121 pogodak i 73 asistencije. Na jug Italije stigao je sada već davne 2013. godine za malo manje od 9,5 milijuna eura iz PSV-a. 

(foto: Reuters) 


Tagovi

Serie ADries Mertens

Ostale Vijesti