Action Images / Tony O'Brien Livepic
Action Images / Tony O'Brien Livepic

Roman Abramovič kupuje kultni španjolski klub!?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 11.04.22. | 11:43

Po posljednjim podacima Forbesa, ruski oligarh je težak 14.5 milijardi dolara, a sad je pronašao novu 'igračku' nakon što je postalo jasno da se na Otok više neće vraćati.

Roman Abramovič 2003. godine preuzeo je Chelsea i u narednih 19 godina od njega napravio jedan od najvećih svjetskih klubova, ali početkom ožujka ove godine objavio je službeno priopćenje u kojem je istaknuo kako prodaje zbog rata u Ukrajini te činjenice da mu je Vlada UK-a zamrznula imovinu. Abramovič je netko o kome su bivši igrači i legende Chelseaja poput Johna Terryja, Franka Lamparda, Didiera Drogbe i mnogih ostalih pričali samo u superlativima, ali zbog njegovog prijateljstva s Vladimirom Putinom Premier liga ga je 10 dana nakon što je obznanio da prodaje klub odlučila suspendirati s mjesta direktora Chelseaja.

Dakle, njegova avantura na Stamford Bridgeu došla je do kraja, a iako je njegov fokus trenutno više na drugim stvarima, izgleda kako je u proteklih skoro 20 godina postao toliko ovisan o vrhunskom nogometu da se već sad sprema na kupnju novog.

Španjolski mediji, preciznije Plaza Deportiva, javljaju kako je Abramovič odlučio poslati ponudu za kupnju Valencije!

“Vlasnik Valencije pokušao je prodati klub u Londonu za 250 milijuna eura. Ima dvije ponude, moju i onu ruskog oligarha Chelsea. I odavde mu kažem da ili svake godine uloži 50 milijuna eura da nadoknadi gubitke koje stvara ili da proda nama. Sviđalo mu se to ili ne“, rekao je Miguel Zorio, jedan od dvojice ljudi zainteresiranih za kupnju Šišmiša, u razgovoru za Plaza Deportiva.

Inače, Valencia se ne nalazi u sjajnoj poziciji, trenutno su deveta momčad prvenstva, a upali su u velike financijske probleme zbog čega su bili prisiljeni prodavati svoje najbolje igrače. Dolaskom Abramoviča sigurno, a možebitno i Zorija, stvari bi se u klubu sigurno promijenile. Na bolje ili na gore, teško je reći, ali svi trofeji koje je Chelsea osvojio otkako je Rus stigao u klub sami za sebe govore koliko dobro Abramovič 'zna posao'..


Tagovi

Roman AbramovičChelseaValencia

Ostale Vijesti