REUTERS/Ricardo Moraes
REUTERS/Ricardo Moraes

Poklon za povratak u Premier ligu: Srpska zvijezda priključuje se Mitroviću u Fulhamu?

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 23.04.22. | 08:44

Londonski drugoligaš već se okrenuo novoj sezoni.

Ove srijede Fulham je pobjedom nad Preston North Endom izborio povratak u Premier ligu. Zanimljivo, ovo je treći put u posljednje četiri godine da je Fulham izborio prelazak u viši rang. U prethodna dva navrata ekspresno su ispali, a uprava kluba želi promijeniti tu praksu te se već sada okrenula slaganju momčadi za iduću sezonu u nadi da će se londonski klub zadržati u Premier ligi duže od jedne sezone.

Prva zvijezda kluba je srpski napadač Aleksandar Mitrović koji je u tekućoj sezoni zabio nevjerojatnih 40 ligaških bodova. Do kraja prvenstva ostale su još tri utakmice te bi Mitrović mogao dodatno ojačati svoj golgeterski konto. Da u utrku za Zlatnu kopačku ne ulaze napadači samo najviših nogometnih liga Europe, Mitrović bi bio pri samome vrhu, odmah iza Roberta Lewandowskog...

No, 27-godišnji centarfor nije garancija da će Fulham iduće sezone izboriti ostanak. Mitrovićev učinak u Premier ligi je prilično lošiji od onog mu u Championshipu. Dok u drugoj engleskoj ligi zabija svakih 0.65 utakmica u Premier ligi je zabijao gotovo trostruko manje, svakih 0.23 utakmice.

Stoga, trener Marco Silva, uprava kluba, ali i sam Mitrović žele pojačati vezni red 'Cottagersa' kako bi srpski napadač i u najvišem rangu imao najbolju 'dodavačku' uslugu. Graem Bailey iz britanskog 90min-a tvrdi kako je Fulham krenuo u agresivni pohod na Sergeja Milinkovića Savića, srpskog veznjaka čija je cijena prema Transfermarktu u ožujku 2018. vrijedila 90 milijuna eura, a danas vrijedi 70. U kontekstu njegovog dovođenja spominjali su se gotovo svi svjetski velikani, no centralni veznjak rođen u Španjolskoj ostao je dio Biancocelestea. Nakon sedam sezona provedenih u Vječnom gradu, sada bi ipak mogao prijeći u London i spojiti se sa svojim reprezentativnim suigračem s kojim je nedavno izborio plasman u Katar 2022.


Tagovi

Premier ligaChampionshipFulhamAleksandar MitrovićSergej Milinković-Savić

Ostale Vijesti