Reuters
Reuters

Fulham se vratio u elitu, na plasmanu mu čestitala i Gorica (VIDEO/FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 20.04.22. | 08:52

Aleksandar Mitrović zabio je 40 pogodaka, a sezona još traje...

Londonski drugoligaš Fulham jučer je izborio povratak u Premier ligu nakon što je na domaćem Craven Cottageu s 3:0 svladao prvog prvaka Engleske, originalne The Invinciblese, Preston North End. Sve je bilo riješeno već u prvom dijelu. Aleksandar Mitrović zabio je svoj 39. i 40. pogodak u Ligi, a između njegovih golova u strijelce se upisao i Fabio Carvalho.

Četiri utakmice prije kraja Fulham ima devet bodova i utakmicu više od drugog Bournemoutha te 13 bodova više i utakmicu manje od trećeg Huddersfielda. Iako naslov Championshipa još nije osvojen, povratak u elitu je.


Fulham dominira kroz cijelu sezonu, u 42 utakmice zabio je čak 98 pogodaka, od čega srpski napadač njih 40!

Fulham je od 2001. do 2014. bio kontinuirani član Premier lige, a od 2014. do 2018. natjecao se u Championshipu. Te 2018. izborili su povratak u Premier ligu, ali su iste godine ispali. Potom su ostvarili ekspresni povratak u elitu, no u prošloj sezoni su se vratili u drugi rang. Zanimljivo, u prva dva navrata Premier ligu su izborili kroz playoff, a ovaj puta direktno. Hoće li ponoviti uspjeh iz 2001. kada su osvojili drugu englesku ligu ostaje za vidjeti, no, kako stvari stoje, samo ih svjetsko čudo u tome može spriječiti.

Fulhamu je na povratku u elitu čestitala i Gorica s kojom je nedavno Fulham potpisao ugovor o suradnji.



Tagovi

ChampionshipFulhamAleksandar Mitrović

Ostale Vijesti