Ivo Cagalj / Pixsell
Ivo Cagalj / Pixsell

Održan ždrijeb podskupina za ulazak u KL: Hajduk najbolje prošao, Osijek i Rijeku čeka pakao

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 07.08.23. | 09:00

Parovi doigravanja Konferencijske lige ždrijebaju se danas u 14 sati,

Danas je izrazito bitan dan za sve hrvatske klubove koji igraju europska natjecanja. Dinamo će od 12 sati saznati tko ga čeka na posljednjoj prepreci za ulazak u Ligu prvaka, naravno, ako prethodno izbace AEK. U suprotnom, saznat će tko ih čeka na putu za ulazak u skupine Europske lige. Pored toga, od 14 sati ždrijebaju se parovi play-offa za ulazak u Konferencijsku ligu, a tu bi Hrvatska mogla imati čak tri predstavnika. Uefa je upravo objavila i podskupine uoči ždrijeba, čime je svakom od naših klubova suzila krug potencijalnih protivnika.

Hajduk u trećem pretkolu igra protiv PAOK-a, a dobra je vijest za Splićane što će, ako izbace grčkog predstavnika, preuzeti njihov status nositelja. Ako se plasiraju u sljedeće pretkolo, Hajduku prijete sljedeći protivnici:

Osasuna

pobjednik dvoboja Rapid - Debrecen

pobjednik dvoboja Steaua - Nordsjælland

pobjednik dvoboja Rosenborg - Hearts

pobjednik dvoboja Celje - Neman Grodno


Preostala dva hrvatska kluba, neovisno o tome kako prođu u trećem pretkolu, neće biti nositelj u doigravanju.

Osijek ima dosta neugodan ispit u 3. pretkolu. Nakon što su s dvije pobjede izbacili mađarski ZTE, čeka ih Adana Demirspor, turski predstavnik koji je tijesno izbacio CFR Cluj. U slučaju prolaska, Bijelo-plave će čekati jedan od ovih klubova:

Aston Villa

pobjednika dvoboja AZ - Santa Coloma

poraženi iz dvoboja Olympiacos - Genk

poraženi iz dvoboja Slavia Prag - Dnjipro-1.


Što se Rijeke tiče, nakon uvjerljivog prolaska s ukupnih 7-1 protiv kosovskog Dukagjinija, očekuje ih , barem na papiru, najlakši protivnik - B36 Tórshavn, predstavnik Ovčjih Otoka. No, Sergej Jakirović jučer je nakon pobjede protiv Istre 1961 upozorio da se radi o vrlo dobroj momčadi s nekoliko igrača koji bi imali mjesta u Rijeci. Ako uspiju proći, momčad s Rujevice očekuje jedan od sljedećih protivnika:

Lille

pobjednik dvoboja Gent - Pogon

pobjednika dvoboja Aris - Dinamo Kijev

pobjednika dvoboja Viktoria Plzen - Gzira


Prve utakmice trećeg pretkola se igraju 10. kolovoza, a uzvrati tjedan dana kasnije. Doigravanje se igra 24. i 31. kolovoza. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

Konferencijska ligaHajdukHNK RijekaNK Osijek

Ostale Vijesti