Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Dinamo u dva ždrijeba, moguć je i sudar dva hrvatska kluba u doigravanju Europske lige!

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 07.08.23. | 08:00

Danas se u Nyonu održavaju tri ždrijeba s hrvatskim klubovima

Točno u podne u Kući europskog nogometa u Nyonu počet će ždrijeb doigravanja Lige prvaka, sat vremena kasnije Europske lige, a na kraju Konferencijske lige, no u sva tri sudjelovat će hrvatski predstavnici.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, hrvatski prvak sudjelovat će u dva ždrijeba, onom play-off runde Lige prvaka, ali i Europske lige, jer mora znati oba potencijalna suparnika, na koga će ako prođe AEK u 3. pretkolu, a na koga ako ispadne.

Oglas

AEK - Dinamo


ODGOĐENO

ODIGRAJ ODMAH!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Hajduk, Osijek i Rijeka, pak, saznat će na koga će prođu li PAOK, Adanu Demispor i B36 Torshavn, za njih nema popravnog, dok Dinamu čak i u slučaju svih poraza do kraja kvalifikacija ne gine skupina Konferencijske lige.

Kod ždrijeba 4. pretkola Lige prvaka (prve utakmice 22./23., uzvrati 29./30. kolovoza) sve je jasno. Tako su u takozvanom Putu prvaka nositelji su pobjednici nadmetanja AEK – Dinamo, FC Kopenhagen – Sparta Prag i Olimpija Ljubljana - Galatasaray te švicarski Young Boys, a njihovi mogući suparnici su bolji iz sudara Slovan Bratislava – Maccabi Haifa, KI Klaksvik – Molde i Rakow Czestochowa – Aris Limassol te belgijski Royal Antwerp. Ponovimo da ne bude zabune da slabije rangirani klub nekog para preuzima rejting jačeg ako ga prođe, zato su nositelji određeni prema najjačim klubovima, a najveći koeficijent ima hrvatski prvak.

U takozvanom Ligaškom putu nositelji su bolji iz dvoboja Glasgow Rangers – Servette i Braga – TSC Bačka Topola, a nenositelji bolji iz srazova PSV Eindhoven – Sturm te Panathinaikos – Olympique Marseille.

Tako ćemo, dakle, danas iza podneva saznati šest parova koji će krajem mjeseca dati šest sudionika grupne faze Lige prvaka.

Oglas

AEK - Dinamo


ODGOĐENO

ODIGRAJ ODMAH!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Što se, pak, Europske lige tiče, u kojoj Hrvatska ove sezone nije imala predstavnika (sljedeće će imati pobjednika Kupa), u ždrijebu play-off kola je 20 klubova, a napravljene su četiri takozvane prioritetne skupine, neće biti zaštite da klubovi iz iste zemlje ne mogu igrati međusobno, a datumi igranja su 24. i 31. kolovoza.

U skupini prioriteta 1 su klubovi iz zemalja poredanih od sedmog do devetog odnosno 11. do 13. mjesta na Uefinoj ljestvici koeficijenata: Ajax, LASK, Aberdeen, Čukarički, Zorja i Royal Union SG.

U skupini 2 su poraženi iz dvoboja 3. pretkola Lige prvaka iz Puta prvaka, dakle tu je i par AEK – Dinamo pod rednim brojem 3 te parovi Rakow Czestochowa – Aris Limassol (1), Slovan Bratislava – Maccabi Haifa (2), Olimpija Ljubljana - Galatasaray (4), Kopenhagen – Sparta Prag (5) i KI Klaksvik – Molde (6).

U skupini prioriteta 3 su klubovi iz takozvanog Puta prvaka Europske lige, dakle pobjednici parova Žalgiris Vilnius - Häcken (1), Qarabağ - HJK Helsinki (2), Zrinjski - Breidablik (3), Šerif Tiraspolj - BATE Borisov (4) i Astana – Ludogorec (5).

I u skupini 4 su švicarski Lugano te pobjednici dva para 3. pretkola Europske lige, Olympiacos - Genk (6) i Slavia Prag - Dnjipro-1 (7).

Proceduru ždrijeba pokušat ćemo ukratko objasniti. Prvo će se ždrijebati po tri kluba (para) iz skupina 1 i 4, zatim preostala tri iz skupine 1 sa skupinom 3 te na kraju dva preostala kluba (para) iz skupine 3 s klubovima (parovima) iz skupine 2. Sistem je da se u zajedničku zdjelu ubacuje po jedna kuglica iz svake prioritetne skupine, kao što već godinama gledamo iz Nyona. Na kraju će se četiri preostake kuglice iz prioritetne skupine 2 ždrijebati međusobno iz iste zddjele.

Dodajmo da se neće moći sastati klubovi iz Ukrajine i Bjelorusije, dakle Zorja Luhansk i BATE Borisov, a izvuku li se, bit će odmah prebačeni na sljedeći par. Uglavnom, dobit ćemo 10 parova i da, moguće je da kuglice spoje hrvatske klubove iz Zagreba i Mostara, GNK Dinamo i HŠK Zrinjski.

www.uefa.comwww.uefa.com

Na kraju, u 14 sati, ždrijebat će se doigravanje za skupine Konferencijske lige s tri hrvatska predstavnika, a o tome opširnije pročitajte OVDJE..

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK DinamoZrinjskiHajdukHNK RijekaNK OsijekLiga prvakaEuropska ligaKonferencijska ligaždrijebUEFA

Ostale Vijesti