Screenshot
Screenshot

Obrambeni perfekcionist iz Splita kojeg je željela Roma izborio plasman u viši rang

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 25.04.22. | 09:47

U 38 utakmica njegova je momčad primila svega devet pogodaka.

Ivan Javorčić je 43-godišnji splitski trener kojeg se prošlog ljeta dovodilo u kontekstu prelaska u Romu. Javorčić se nogometno afirmirao u Italiji, kao igrač, a onda i kao trener, prvo u omladinskim kategorijama Brescie, a onda i u seniorskoj momčadi koju je kao v.d. trenera vodio u četiri utakmice i ostvario dvije pobjede i remi. Naknadno je vodio Mantovu, a najduže se zadržao u Pro Patriji koju je vodio od 2017. do 2021. u 157 utakmica.

Dobri rezultati s talijanskim trećeligašem doveli su ga na prag Romime škole nogometa, ali je Splićanin na kraju preuzeo Sud Tirol s kojim je potpisao ugovor do 2023. Jučerašnjom 2:0 pobjedom kod Triestine stigao je do naslova Grupe A Serie C i direktnog plasmana u Seriju B. Ono što je fascinantno je broj primljenih pogodaka Sud Tirola u sezoni. U 38 utakmica primio ih je samo devet, što znači da je pogotke primao gotovo svaku četvrtu utakmicu. U cijeloj sezoni Sud Tirol upisao je dva 0:1 poraza i devet remija od kojih je njih šest bilo 0:0.

Ovo je povijesni ulazak Sud Tirola u Seriu B i drugi trofej za Javorčića u karijeri. Prije četiri sezone je, naime, s Pro Patriom osvojio Serie D.


Tagovi

Serie CIvan Javorčić

Ostale Vijesti