screenshot Youtube
screenshot Youtube

Čvršći od kevlara i armiranog betona: Hrvatski trener tek nakon 1090 minuta primio pogodak

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 10.11.21. | 18:30

Talijanski trećeligaš danas je pokleknuo nakon deset utakmica “čiste mreže”

Mnogima anonimni FC Sudtirol, trenutno je prvoplasirana momčad talijanske Serie C (sjever), no to nije uopće čudno ako se uzme u obzir činjenica da je klub pod očigledno sjajnim vodstvom našeg Ivana Javorčića u prvenstvu maltene nepobjediv, nakon trinaest odigranih kola, obrana Sudtirola je primila svega dva pogotka, uz još dva dodatna koje su primili od Perugie koja ih je izbacila ljetos iz nacionalnog kupa i U-23 selekcije Juventusa koji im je u ligaškom kupu uspjela zabiti gol ali ne i pobijediti.

5,65 milijuna eura vrijedna ekipa pravi je hit među poznavaocima nogometa u Italiji, pa je ovaj rekord srušen uz minijaturnu pompu među zaljubljenicima u Calcio. Danas poslijepodne, u zaostaloj utakmici petog kola, Legnago je stao na kraj ovom nevjerojatnom nizu zabivši gol za 1:1 u 50.minuti, no Javorčić nije dopustio da uz rekord padnu i bodovi. Sudtirol je pobijedio rezultatom 2:1 i tako zadržao prvu poziciju na ljestvici.

Inače, Ivan Javorčić, rođen u Splitu, proveo je cijelu igračku i trenersku karijeru na popularnoj Čizmi. Krenuo je u dresu Brescije, koja je kasnih devedesetih bila dio Serie A, a dogurao je i do Atalante premda je tamo uglavnom sjedio na klupi. Pošto je dugo nosio dres Brescije, tamo je započeo i trenersku karijeru u mlađim kategorijama prije nego što se otusnuo u samostalne vode, vodeći, Mantovu, Pro Patriu i od ovog ljeta čelični Sudtirol, skoro pa neprobojni obrambeni bedem talijanske treće lige.

Ako ovako nastavi Serie B je realnost, a onda će se i više pisati i govoriti o Javorčiću, koji očigledno razumije kako sačuvati vlasistu mrežu. Da stvari budu još bolje i atraktivnije, Sudtirol je pristojno aktivan i u napadu. Premda nisu ni blizu Padovi i Renateu koji predvode ligu po broju postignutih pogodaka (26, odnosno 28), sa sedamnaestih postignuth i samo dva primljena, imaju najbolji omjer lige. Nitko osim njih nije uspio primiti manje od deset pogodaka.

Impresivno.



Tagovi

SudtirolSerie CIvan Javorčić

Ostale Vijesti