Screenshot
Screenshot

Hrvatski trener ima jednu od najčvršćih obrana Europe, ne znaju za poraz ove sezone

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 25.02.22. | 13:05

Imao je prošle godine ponudu Rome na stolu za suradnju s Mourinhom, a njegova momčad u 28 utakmica primila je samo šest golova i uvjerljivo su prvi na prvenstvenoj ljestvici…

Prvo mjesto s deset bodova prednosti ispred drugoplasiranog i 18 ispred trećeplasiranog drži talijanski trećeligaš Sudtirol. Ova momčad ima jednu od najboljih obrana Europe, koja po brojkama se može uspoređivati i s jačim ligama. Sve je to rezultat jasnog puta kojim ovu momčad vodi hrvatski trener Ivan Javorčić.

Otkako je prošlog ljeta preuzeo momčad Sudtirola nije izgubio utakmicu prvenstvu. Od 28 odigranih kola 21 utakmicu su slavili, a u sedam su remizirali. Jasan je cilj prema kojem rođeni Splićanin s dugogodišnjom adresom u Italiji vodi momčad, a to je Serie B. Prošle sezone Sudtirol je doživio razočaranje nakon što im je izmaknula promocija. Naime, bili su prvaci prvog dijela sezone, a onda su pali na treće mjesto.

Javorčića koji je kreator ove granitne obrane je prošle sezone vrbovala Roma. Naime, bio je u kombinacijama za posao u omladinskoj školi i usku suradnju s Joseom Mourinhom, a htjela ga je na svojoj klupi i Brescia koja trenutno drži prvo mjesto Serie B. To i ne čudi s obzirom da je ranije radio dobar posao Pro Patriji s kojom je privukao pozornost talijanske nogometne javnosti.

Iz Splita je u Italiju otišao sa 17 godina kad je stigao u Bresciju, a ostao je sve do danas. Kao igrač dijelio je i svlačionicu s lanjskim trenerom Hajduka Paolom Tramezzanijem u Atalanti.



Tagovi

Ivan JavorčićSerie CSudtirol

Ostale Vijesti