Screenshot
Screenshot

Svi putevi vode u Rim: Splićanin bi mogao doći u Romu na ljeto

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 14.05.21. | 09:53

Naslijedio bi oca legendarnog igrača Vučice

Ako je istina da svi putevi vode u Rim, onda je splitski trener Ivan Javorčić blizu dolaska u Romu. Prema pisanju Corriere dello Sporta, koji je uvijek bio blizak događanjima u glavnom gradu Italije, Dolaskom Josea Mourinha najavljena je Giallorossi revolucija i niz promjena u Romi.

Jedna od tih promjena je dolazak hrvatskog trenera umjesto Alberta De Rossija, oca slavnog igrača Danielea, u omladinsku školu Rome. Javorčić nije jedini kandidat za dolazak na Trigoriju, spominju se još Tiago Pinto i Morgan De Sanctis, a Talijani za Splićanina pišu da se dokazao kao talentirani trener sa sposobnošću razvoja mladih igrača u nižim ligama talijanskog nogometa.

Javiorčić je trenutno trener Pro Patrije, kluba iz Serie C kojeg vodi od 2017. godine, a ugovor mu ističe ovog ljeta.


Osim Rome, za nastavak trenerske karije spominje se i klub u kojem je Javorčić započeo talijansku avanturu još kao 17-godišnji igrač. Riječ je o Bresciji u koju je stigao kao tinejdžer iz RNK Splita. Javorčić je i trenersku karijeru započeo u ovom klubu vodeći prvo niže kategorije od 2009. godine pa sve dok nije dobio priliku 2014. voditi prvu momčad na četiri utakmice. Iako je predsjednik Massimo Cellino poznat kao veliki potrošač trenera Javorčić bi teško odolio zovu Brescie.

U trenerskoj karijeri jednu sezonu, 2014./15., vodio je i Mantovu. Cijelu igračku karijeru ovaj 42-godišnjak proveo je u Italiji nakon odlaska iz Splita, a igrao je za Bresciu, Crotone, Treviso, Atalantu, Arezzo i Pizzighettone.

Prema pisanju talijanskih medija Pro Patria će teško zadržati Splićanina koji zasigurno ima veće ambicije nego što ih njegov trenutni klub može pratiti.


Tagovi

Roma junioriJose Mourinho

Ostale Vijesti