REUTERS/Toby Melville
REUTERS/Toby Melville

Mateo o idolu Luki: „Divio sam mu se još kad sam bio dijete, a divim mu se i sad“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 11.04.22. | 15:17

Kraljevski klub sutra dočekuje Chelsea u Ligi prvaka, a veznjak Plavaca nije štedio riječi hvale za hrvatskog kapetana, svojeg prijatelja i idola.

Karim Benzema oduševio je u prvom ogledu četvrtfinala Lige prvaka između Chelseaja i Real Madrida. Gosti iz Madrida slavili su u Londonu s uvjerljivih 3:1, a francuski napadač, i jedan od najboljih koji su ikada nosili dres ponajvećeg kluba na svijetu kao što je Real, oduševio je u tom ogledu zabivši hat-trick. Prvog mu je 'namjestio' Vinicius Junior, drugog Luka Modrić, dok je treći u potpunosti njegovih ruku, odnosno nogu, djelo.

Luka Modrić je u tom ogledu odigrao svih 90 minuta, dok je Mateo Kovačić ušao u igru kod Chelseaja u drugom poluvremenu. Iako će sutra biti suparnici, Kovačić nije mogao o svojem nekadašnjem suigraču nego pričati u superlativima.

„Bilo je lijepo, ali i teško igrati protiv Modrića, ali nikada nije lijepo kada izgubiš. Modrića bih uvijek rado imao u svojoj ekipi, ali sada igramo jedan protiv drugoga. Spremni smo pokazati najbolje i probati proći dalje“, priča Kovačić dan uoči uzvratnog ogleda koji se igra na Santiago Bernabeuu, stadionu kojeg je tri godine zvao svojim drugim domom.

Luka Modrić jedan je od najboljih stranih nogometaša u povijesti Real Madrida. Dosad je odigrao 427 utakmica za Kraljevski klub, a može se pohvaliti s 31 pogotkom i 69 asistencija. Po broju asistencija trenutno je na 11. mjestu, a vodeći Karim Benzema skupio ih je zasad 157.

Hrvatski kapetan na kraju sezone postat će slobodan igrač, a navijači Reala već sad rade pritisak na upravu kluba da se njihovoj desetki ponudi produljenje ugovora za minimalno godinu dana.

„Teško ga je zaustaviti. Nevjerojatan je igrač. On je Hrvat. Divio sam mu se još kad sam bio dijete, a divim mu se i sad. Prijatelji smo. Igrao je za moj najdraži klub Dinamo iz Zagreba i veselim se novom susretu s njim. Oduvijek je bio jednako dobar kao i sad. Otkako ga znam je uspio biti na istoj razini, a to je nevjerojatno. Modrić toliko voli nogomet. On ga živi svaki dan. Profesionalac je. Nastavi li ovako, igrat će još tri ili četiri godine“, dodao je Mateo Kovačić koji bi trebao započeti uzvratni ogled.

Chelsea je ovog vikenda ostvario uvjerljivu pobjedu na gostovanju kod Svetaca, (6:0) a njihovi navijači nadaju se da su nešto 'sačuvali' i za Real. S druge strane, madridski sastav je rutinski odradio posao u La Ligi te su s 2:0 svladali Getafe.

"Imamo šanse. Motivirani smo i spremni pokazati najbolje od sebe. U prvoj utakmici nismo igrali najbolje. Rezultat nije bio dobar, ali nada postoji. Bit će to kvalitetna utakmica. Nije se lako vratiti nakon reprezentativne pauze, ali to nije izgovor“, zaključio je Mateo Kovačić.


Tagovi

Luka ModrićMateo KovačićReal MadridChelsea

Ostale Vijesti