Action Images via Reuters/Peter Cziborra
Action Images via Reuters/Peter Cziborra

Kraljevstvo za napadača: Benzema s tri gola utišao cijeli Stamford Bridge, Luka asistent (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 06.04.22. | 22:20

Prva utakmica četvrtfinala Lige prvaka između Chelseaja i Reala donijela nam je dominantnu predstavu gostiju.

Dobili smo sve, osim ono što smo najviše htjeli.

Utakmica Chelseaja i Real Madrida je poslužila kao idealna prilika za borbu dvojice veznjaka iz vatrenog tabora. Luka Modrić i Mateo Kovačić važne su karike svojih klubova, no to je već naveliko poznata priča. Još kad je povod susreta četvrtzavršnica Lige prvaka, takav okršaj postaje utoliko atraktivniji. Na žalost naših nogometnih zaljubljenika, danas je Mateo susret započeo s klupe, ali je sve nadoknadio naš kapetan Modrić. London je danas plesao u ritmu njegove igre i Benzeminih golova. Real je isprao gorak okus poraza od Barcelone na najbolji mogući način. Chelsea je stradao u Londonu, Ancelotti nosi 3:1 pobjedu u Madrid.

Iako je u Londonu padala kiša, to nije spriječilo igrače da gledateljima pruže spektakl. Već smo u desetoj minuti vidjeli prvu veliku šansu, Vinicius Jr. je pogodio stativu nakon sjsjne asistencije Valverdea. Ipak, pažljivim pogledom na snimku se jasno vidi kako je sve zakuhao povratnik Benzema izbacivši dvojicu čuvara – petom.

To je bio samo početak, već smo u 20.minuti vidjeli prvi pogodak. Ovog puta nije bilo pete, ali je bilo duplog pasa. Vinicius i Benzema su više puta ove sezone pokazali da su ubojiti tandem. Koordinirane kretnje i pravovremena reakcija mladog Brazilca bili su dovoljni da se Benzema namjesti na udarac glavom koji Mendy ne može obraniti, premda je “bio na lopti”.

Gol je stigao posve zasluženo. Real je taktički zagušio Chelsea, bili su čvršći na svakoj lopti, općenito i bolje pozicionirani pa nije za čuditi da je nekoliko puta u prvom dijelu susreta Mendy bio na igalama. Nakon već uhodane veze Vinicius – Benzema za prvi pogodak, Modrić je pronašao čudesnog Francuza svega četiri minute poslije prvog pogotka posluživši mu loptu na – pladnju. Nevjerojatno je gledati Modrića u ovakvom izdanju, ali naravno, ne smijemo zaboraviti ni na Benzemu koji je iz teške pozicije zabio svoj drugi pogodak na susretu.

Do poluvremena ipak malo mira, no jedan mali ali čini se ključni detalj je ostavio ovu utakmicu otvorenom. Sedam minuta prije kraja prvog dijela, Reece James je navukao na sebe čuvare, proslijedio loptu do Jorginha, a on, u maniri Luke Modrića savršeno šalje loptu prema Havertzu koji šalje loptu u mrežu.

S tim rezultatom se otišlo na poluvrijeme. Chelsea je imao inicijativu, jedan gol se može stići. Isto tako, veselilo nas je vidjeti i Matea Kovačića koji je ušao u igru umjesto Christiansena, no sav taj, kako bi rekli naši strane kolege “build up” ostao je ugašen nakon prve akcije u drugom poluvremenu.

Neobjašnjiova i neshavtljiva pogreška Mendyja koji je poslao prekratko dodavanje svom suigraču. Benzwema je na žalost svih navijača Chelseaja nanjušio nesigurnost, oduzeo loptu i poslao ju u praznu mrežu.

Srećom po utakmicu, Chelsea nije odustao. Upsjeli suz nametnuti svoj tempo igre desetak minuta od primljenog pogotka. Ulazak Kovačića, a kasnije i Lukukau učinio ih je, ako ništa, fizički dominantnijima. pa je samim time i porastao broj uporabljivih lopti. Valja napomenuti kako je Lukaku imao jednu veliku priliku, ali pokraj raspoloženog Curtoisa - teško da će zabiti.


Iako smo Chelsea gledali u posljednjoj trećini igrališta sa četiri ili čak pet kvalitetnih igrača, Real je bez nekih većih poteškoća obranio svoju prednost i sada miran čeka uzvrat u Madridu.

Chelsea je pak danas odradio utakmicu ispod potrebnog nivoa. Morat će odigrati puno bolje misle li uopće imati šanse za polufinale. Mendy je svakako bio najlošiji pojedinac londonske momčadi, a kada vrataru ne ide, onda je teško očekivati ikakav rezultat.

Liga prvaka, 1/4 finale

Benfica - Liverpool 1:3

Manchester City - Atletico Madrid 1:0

Villarreal - Bayern 1:0

Chelsea - Real Madid 1:3

 

 


Tagovi

ChelseaReal MadridLiga prvakaKarim BenzemaLuka Modrić

Ostale Vijesti