FRANCOIS LENOIR/Action Images
FRANCOIS LENOIR/Action Images

Leicester pobijedio RB Leipzig, Liverpool i Chelsea u utrci za najboljeg igrača austrijske Bundeslige

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 17.06.21. | 22:08

Brzonogi Zambijac nakon sjajne sezone odlazi u Premier ligu.

Fenomenalni napadač RB Salzburga 22-godišnji Patson Daka uskoro bi trebao staviti službeni potpis na suradnju s Leicester Cityjem, javlja transfer guru Fabrizio Romano.

Lisice su tako pobijedile Liverpool, Chelsea i RB Leipzig koji su također bili u utrci za brzonogim napadačem te bi Zambijac od sljedeće sezone trebao nositi dres kluba s King Powera. Trenutno nije poznat iznos transfera, no s obzirom da ga Transfermarkt cijeni na 22 milijuna eura, a da mu ugovor s RB Salzburgom istječe u ljeto 2024. godine nema sumnje kako će Bikovi na njemu kvalitetno zaraditi.

Patson je odigrao fantastičnu sezonu u redovima Bikova iz Mozartovog grada. Odigrao je 42 utakmice u svim natjecanjima za klub u kojima je 34 puta tresao mrežu te upisao 12 asistencija. Sjajna statistika mu je omogućila naslov prvog topnika te najboljeg igrača lige u sezonu u kojoj je s klubom uzeo dvostruku krunu.

22-godišnji napadač u akademiju RB Salzburg stigao je u ljeto 2017. godine iz rodne Zambije za nepoznati iznos. Prve seniorske minute odigrao je na posudbi u filijali Lieferingu, nakon čega je za prvu momčad Bikova upisao 125 nastupa u kojim je zabio 68 golova te pridodao 27 asistencija.


Tagovi

LeicesterLiverpoolChelseaRB Leipzig

Ostale Vijesti