Uefa.com Screenshot
Uefa.com Screenshot

VIDEO Otočani opet slave: Furiozna završnica za obranu naslova Europe

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 06.05.24. | 10:14

Klub iz Palma de Mallorce još uvijek ne zna za poraz u najelitnijem klupskom natjecanju.

Nakon što je u debitantskom nastupu u Ligi prvaka u futsalu Palma Futsal prošle sezone osvojila europski naslov, Palma je ove godine obranila europski naslov svladavši u finalu igranom u Jerevanu četverostrukog prvaka Europe Barcelonu s 5-1. Momčad s Mallorce, tako, još uvijek ne zna za poraz u Ligi prvaka, a postala je tek treći klub koji je obranio naslov prvaka Europe, nakon španjolskih Playas de Castellona (2003.) i Inter Movistara (2018.).

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Konačni rezultat sugerira da je Palma finale pobijedila glatko, međutim, do pobjede je stigla u samoj završnici dvoboja. Iako je Palma (koja je igrala sa skraćenom rotacijom zbog suspenzije Ernesta) bolje otvorila susret, Adolfo je doveo Barcu u vodstvo golom na isteku 15. minute, da bi, dvije prije odlaska na odmor, iskusni Romulo lijepo realizirao dodavanje Chaguinhe iz kornera.

No, Palma je u tim trenucima imala pet akumuliranih prekršaja i Barcelona je do kraja prvog dijela imala priliku povesti iz čak dva deseterca. No, kapetan Carlos Burron, koji je ušao samo za potrebe tih udaraca umjesto Luana Mullera, obranio je udarce Catele i Ferra čime je spriječio Barcelonu da stigne do nove prednosti. Kako to u futsalu (kao i nogometu) biva, kada ne zabiješ primiš. Sedam sekundi prije odlaska na odmor Villian Lourenco je udarcem iz slobodnog udarca matirao Didaca Planu te je Palma na odmor otišla s prednosti od 2-1.

Barcelona pritiskala cijelo drugo poluvrijeme, Sergio Lozano i Mamaodu Traore pogodili su okvir gola, a nevjerojatnu priliku u 33. minuti utakmice promašio je Catala. Luan Muller obranio mu je zicer sa svega metra udaljenosti, a praktički u nastavku akcije Palma Futsal je došla na korak do pobjede. Polukontru otočana iskoristio je Neguinho.

Barcelona se pokušala vratiti u utakmicu u igri s golmanom-igračem Sergiom Lozanom. No, Barcin veteran je minutu prije kraja igrao s rukom, zaradio isključenje i stvar je bila riješena. Chaguinha, kasnije proglašen igračem Final Four turnira, je u igri s igračem više u polju u posljednjoj minuti zabio za 4-1, a desetak sekundi kasnije Neguinho drugi put pogađa za konačnih 5-1.

Sažetak utakmice možete pogledati OVDJE.

"Osvojiti naslov prvaka prošle sezone bio je san. Osvojiti ga dvije godine u nizu? Nemam riječi. Drago mi je zbog nagrade za MVP-a Final Foura, ali ovo je zasluga cijele momčadi. Radili smo naporno, a sav taj napor ostavili smo danas na terenu", rekao je najbolji igrač Palme Chaguinha.

Oduševljen je bio i trener prvaka, Antonio Vadillo: "Ima li bolje od obrane naslova prvaka Europe? Ima, osvojiti naslov tri puta u nizu! Šalu na stranu, ne mogu biti ponosniji na svoje igrače. Ostvarili su nevjerojatni uspjeh. Nije bilo lagano igrati, Barcelona je nevjerojatno jaka. No, zaslužili smo osvojiti naslov jer smo, mislim, bili bolja momčad", rekao je trener osvajača.

Napomenimo kako je glavni sudac utakmice bio hrvatski arbitar Nikola Jelić. Ovo mu je bilo peto finale Lige prvaka u futsalu, a šestu godinu u nizu sudio je na završnom turniru natjecanja.

U utakmici za treće mjesto, 'vječita brončana' Benfica svladala je gradskog rivala Sporting sa 6-3 i tako im se 'osvetila' za nogometni naslov prvaka Portugala kojeg je Sporting osvojio upravo jučer, nakon poraza Benfice u prvenstvenom kolu.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

FutsalfutsalFutsal Liga prvakaBarcelona FutsalPalma Futsal

Ostale Vijesti