REUTERS/Jon Nazca
REUTERS/Jon Nazca

Kao odgovor na rasističke povike prema Viniju, Španjolska i Brazil dogovorili prijateljsku utakmicu - u Madridu!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 15.01.24. | 15:43

Spektakl u najavi!

Prijateljska utakmica Španjolsko-Brazil protiv rasizma, organizirana kao reakcija na rasističke uvrede upućene prošle godine brazilskom napadaču Real Madrida Viniciusu, održat će se 26. ožujka u Madridu, objavio je španjolski savez.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

U lipnju su savezi dviju zemalja naznačili da će se ova utakmica održati u ožujku na stadionu Real Madrida Santiago-Bernabeu, ali nisu priopćili točan datum.

Ova će utakmica služiti "jačanju predanosti protiv nasilja i rasizma u nogometu tako što će se napraviti veliko nogometno slavlje između dvije najmoćnije selekcije na međunarodnoj sceni", objavio je Španjolski nogometni savez ( RFEF). 

Rasističke uvrede upućene Viniciusu 21. svibnja tijekom prvenstvene utakmice u Valenciji dovele su do vala međunarodnog negodovanja i otvaranja istrage od strane španjolskih sudova.RFEF je tada priznao da španjolski nogomet ima "problema s rasizmom".

Unatoč tome što je sam predvodnik u borbi protiv diskriminacije u španjolskom nogometu, Vinicius je "nažalost navikao" na rasističke postupke na španjolskim stadionima, naglasio je njegov trener Carlo Ancelotti u studenom, nakon novih uvreda na račun brazilske zvijezde od strane navijača FC Barcelone.

U lipnju je četvorici ultrasa Atlética, optuženih da su krajem siječnja objesili lutku s igračevim likom na mostu u glavnom gradu Španjolske, zabranjen pristup stadionima na dvije godine.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

španjolska nogometna reprezentacijaBrazilska nogometna reprezentacijaPrijateljska utakmica

Ostale Vijesti