REUTERS/Miguel Vidal
REUTERS/Miguel Vidal

Javlja Bild: Bjeličin debi u Bundesligi bit će odgođen zbog snijega u Münchenu!

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 02.12.23. | 08:08

Hrvatski treneri noćna su mora Thomasa Tuchela. Možda će i Bjelica Čačićevim stopama, ali ne ove subote

Bayern München nada se da će ovoga vikenda opet doći do 'pole positiona' nakon što sudac označi kraj utakmice s Union Berlinom u subotu (15.30, Sportklub). I bila bi ta tri boda praktički već upisana na konto Bavaraca da Union nema novoga šefa, Nenada Bjelicu. Hrvatski će strateg sigurno tražiti bodove u ovoj utakmici kako bi svoje igrače izvukao s dna budensligaške tablice, možda dijelom i iz 'osvete'.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, Bjelica je kao igrač Kaiserslauterna, kluba za koji je upisao 65 bundesligaških nastupa i gdje je postigao pet golova te upisao devet asistencija u četiri sezone, odigrao jedan remi i četiri puta izgubio u susretima s Bayernom. Povrh toga za Bjelicu iznimno bolno četvrtfinale DFB kupa. Na stadionu Fritz Walter u Kaiserslauternu, Bjelica je promašio odlučujući jedanaesterac za svoju momčad i Kaiserslautern je izgubio 3-5 nakon jedanaesteraca tako da će mu ovo biti prvi puta da je u Bundesligaškom dvoboju trener, a već ima račune za 'poravnati'. Razlika će biti - stadion. Bjeličini dosadašnji ssusreti s Bayernom održavali su se na Olimpijskom stadionu u Münchenu. Nekadašnji strateg Osijeka nije želio puno pričati o svojim iskustvima na press konferenciji uoči utakmice u petak. Jednostavno je objasnio:

“Ne mogu se sjetiti, mislim da nikad nisam pobijedio protiv Bayern.”

U svakom slučaju, svakoj momčadi na svijetu teško je pripremiti se za utakmicu protiv Bayerna. U prvom Bjeličinom ispitu, Union je osvojio bod u Europi remijem 1-1 protiv Brage u srijedu. To znači da su gosti bez pobjede u 16 utakmica u svim natjecanjima, a k tome putuju na susret s braniteljima naslova bez ozlijeđenih Sheralda Beckera i Danilha Doekhija. Obojica su još uvijek vani zbog ozljeda. Bjelica očekuje da će Becker ponovno početi trenirati sljedeći tjedan, no u petak je najavio da će Doekhi biti izvan prve polovice sezone. Branič neće biti spreman do siječnja, rekao je trener Uniona i najavio moguće promjene u prvih 11, ali i naglasio što je možda ključ uspjeha Uniona.

“Moramo vidjeti kako se igrači osjećaju. Bila je to vrlo intenzivna utakmica u Bragi na teškom terenu. Možda ćemo napraviti jednu ili dvije promjene. Bayern je izraziti favorit, to bi mogla biti naša prilika. Protivniku ne bi trebalo biti tako lako pripremiti za nas, a sustav trenutno nije problem", rekao je Bjelica na pitanje hoće li opet krenuti s četvoricom u zadnjoj liniji.

KANEOVIH 18

Thomas Tuchel žalio se zbog činjenice da će branič Matthijs de Ligt vjerojatno biti izvan terena do kraja 2023. zbog problema s ligamentima koljena, ali postoji nada da bi se Jamal Musiala mogao vratiti u igru.

"Nadamo se da će Jamal Musiala biti u kadru, to planiramo, ali to će biti ograničeno na maksimalno kratko pojavljivanje. Eric Maxim Choupo-Moting ima zeleno svjetlo za trening, Minjae može igrati, Noussair Mazraoui također ima zeleno svjetlo", rekao je Tuchel u najavi utakmice.

Aktualni prvaci, pak, u svojim redovima imaju glavnu zvijezdu iznimno raspoloženu ove sezone - Harryja Kanea - koji je već zabio nevjerojatnih 18 golova i, jasno, najbolji je strijelac lige. Kane u Bundesligi u prosjeku zabija gol svakih 59 minuta.

Bayern je odigrao neriješenu utakmicu protiv Kopenhagena u Ligi prvaka na Allianz Areni tijekom tjedna (0-0), ali rekordni niz pogodaka njemačkih prvaka u 63 uzastopne domaće utakmice Bundeslige brojka je koja će izazvati sigurno poštovanje kod gostujućeg Uniona. Dođu li do 64. takve, izjednačit će rekord koji su postavili između 1970. i 1974. godine. Osim toga, rekordni prvaci dobili su šest uzastopnih bundesligaških utakmica po prvi put otkako je bivši trener Chelseaja preuzeo vodstvo. Sedam bi se poklopilo s njegovim osobnim rekordom kao trenerom, koji je postigao s Mainzom u sezoni 2010./11. Da bi to uspio, mora prvo slvadati kolegu Bjelicu s druge strane, a o njegovom preuzimanju Uniona kaže:

"Promijenili su sustav, sada je 4-1-4-1. Gledamo i utakmice klubova u kojima je on prije bio trener. Moramo se koncentrirati na sebe i da mi učinimo stvari boljima."

Union je s Bayernom podijelio najbolji obrambeni rezultat prošle sezone (38 golova u 34 utakmice), ali ove sezone ne stoje tako dobro. Već su primili 27 golova u 12 utakmica, a uz to su u svakoj utakmici primili barem jedan gol. Dodamo li tome ranije spomenutu naviku Bayerna s domaćih terena, ne piše se baš najbolje Bjeličinim igračima. U Portugalu su, kako je i sam rekao, bili napeti i u strahu, a žele li slaviti o tome ne smiju niti pomisliti. Hrvatski treneri noćna su mora Thomasa Tuchela još od Ante Čačića u Maksimiru. Možda krene istim stopama i Bjelica pa nekadašnji Kaiserslauternov 'crveni vrag' na kraju ipak slavi u paklu Allianz Arene.

MOGUĆE POSTAVE:


Nažalost, kako javlja Bild, utakmica će uskoro biti otkazana zbog ogromnog snijega u Münchenu. Palo ga je više od pola metra, ne voze vlakovi, autobusi, tramvaji, nema tv-signala... Čekamo službenu odluku!



Tagovi

Nenad BjelicaUnion BerlinBayernBundesligaThomas Tuchel

Ostale Vijesti