REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Barcelona je Gironin dom: Senzacija LaLige izbila na drugo mjesto i Real Madridu donijela naslov!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 04.05.24. | 20:39

Ovom pobjedom Girona je preskočila Barcelonu na drugom mjestu ljestvice.

U derbiju 34. kola španjolske LaLige Girona je na domaćem terenu pobijedila Barcelonu i preskočila je na drugom mjestu. Barça sada ima 73 boda, Girona 74, a Real Madrid 87. Dakle, osim što je izbila na drugo mjesto, Girona je Real Madridu donijela 36. naslov prvaka države!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Četiri kola prije kraja Real ima nenadoknadivih 13 bodova prednosti u odnosu na Gironu, koja je pobjedom preuzela drugo mjesto od Barcelone, koja ima bod manje od katalonskog suparnika. 

Realu je 36. naslov prvaka, a do njega je došao sa samo jednim prvenstvenim porazom dosad. Ranije je u Madridu svladao Cadiz s 3-0.

U uzbudljivoj utakmici Girona je preokretom i podrugi puta ove sezone svladala Barcu, opet s 4-2.

Barcelona je na stadionu Montilivi u Gironi vodila 1-0 i 2-1. Uvodni pogodak zabila je već u trećoj minuti preko Andreasa Christensena, ali je Girona samo minutu kasnije izjednačila preko Dovbika, da bi na kraju prvog poluvremena udarcem Roberta Lewandowskog s jedanaest metara opet povela s 2-1.

U drugom poluvremenu Girona je deklasirala četu Xavija Hernandeza. Dvaput je zabio Portu (65, 75), a jednom Miguelu Gutierrez (67).

Girona, koja tek četvrtu sezonu u svojoj povijesti igra među španjolskom elitom, pobjedom je i teoretski zajamčila nastup u europskoj Ligi prvaka sljedeće sezone. U odnosu na petoplasirani Bilbao ima 13 bodova prednosti.

Golove s utakmice možete pogledati OVDJE.




Tagovi

BarcelonaGironaLa LigaPrimera

Ostale Vijesti