REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

Njemački mediji upozoravaju: "Bjelica traži pozitivu, ali sada mu je jasno koliko je težak zadatak preuzeo"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 01.12.23. | 12:00

Nakon europskog, stiže i prvenstveni ispit za osječkog stratega

Samo 72 sata imao je Nenad Bjelica da pripremi sa svojim novim klubom, Union Berlinom, utakmicu Lige prvaka. U Portugalu ih je čekala Braga, a za nastavak europskih snova bilo je bitno ne izgubiti. Uspjeli su u tome Bjeličini igrači remiziravši 1-1 s Portugalcima, ali nakon vodstva, podjela bodova ostavila je gorak okus u ustima bundesligaša.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U 31. minuti, kod 0-0, domaćin je ostao s igračem manje nakon isključenja Niakate, a vrlo lijepo je potom Gosens u 42. minuti doveo goste u vodstvo. Braga je ipak ugrabila bod golom Alvara Djala u 51. minuti te može proći u osminu finala pobjedom od dva razlike u Napulju. No, može ostati i bez Europske lige ako izgubi u Napulju, a Union Berlin slavi pred svojim navijačima protiv Reala.

"Strah je u nogama i glavama, ali sada ćemo pozitivno razgovarati s momčadi i onda se pripremati za sljedeću utakmicu za vikend", upozorio je nakon utakmice Nenad Bjelica. Sigurno da je bio djelomično razočaran remijem, a sada je pred njim jedan od najtežih ispita Bundeslige - Bayern (15.30).

Na Allianz Areni minhenski tim postigao je 27 golova u šest domaćih utakmica u tekućoj sezoni Bundeslige , poslavši VfL Bochum 7-0 i SV Darmstadt 98 kući s 8-0. Ekipe koje su ispred 1. FC Union Berlin na tablici. Bjelica još ima zasigurno puno posla s obzirom na to da je egal u Portugalu bio nužno zlo kada je već na terenu bio igrač više, a na semaforu početna prednost. Umjesto da to iskoriste, Nijemci su čak banalnim greškama mogli sami sebi stvoriti i veće probleme. Neposredno prije odmora imali su čak i sreće da igranje rukom Dioga Leitea u vlastitom šesnaestercu sudac Clement Turpin nije okarakterizirao kao ruku za kazneni udarac.

Uoči gostovanja na Allianz Areni, zadnje što Bjelica treba jest da njegovi igrači poklanjaju gol-šanse Bavarcima. Posla je pred hrvatskim trenerom puno, a vremena malo. Zato Berliner Zeitung naglašava:

"Bjelica pokušava razočarenje nakon Brage pretvoriti u pozitivu za sljedeći zadatak, no između redaka se već moglo zaključiti da je od početka tjedna postao svjestan kakav je težak zadatak preuzeo na sebe."



Tagovi

Nenad BjelicaUnion BerlinBundesligaBayern

Ostale Vijesti