Reuters
Reuters

Tuchel o Bjelici: "Vidjeli smo da je promijenio sustav, ali gledali smo i njegove prošle utakmice"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 01.12.23. | 13:34

Bayernov trener želi nastaviti uspješan niz, a Bjelica napokon prekinuti patnje Uniona

U novom kolu Bundeslige snage će u subotu od 15.30 (Sportklub) odmjeriti Union Berlin i Bayern. Rekordni njemački pravci su domaćini, a utakmicu je najavio Thomas Tuchel koji je priznao kako je dobro analizirao Nenada Bjelicu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Promijenili su sustav, sada je 4-1-4-1. Gledamo i utakmice klubova u kojima je on prije bio trener. Moramo se koncentrirati na sebe i da mi učinimo stvari boljima."

O povratku Manuela Neuera kaže:

"Nema ograničenja za Manua. Sve dok se osjeća dobro i tako ostaje, ne postavljamo nikakva ograničenja. Vrlo je impresivan. Mješavina njegove opuštenosti i profesionalizma u savršenom je skladu."

Stanje u svlačionici bilo je loše, ali sada se dosta toga poboljšalo.

"Nadamo se da će Jamal Musiala biti u kadru, to planiramo, ali to će biti ograničeno na maksimalno kratko pojavljivanje. Eric Maxim Choupo-Moting ima zeleno svjetlo za trening. Jamal Musiala će se vratiti. Minjae može igrati, Noussair Mazraoui također ima zeleno svjetlo."

U Bayernu već razmišljaju i o zimskim pripremama. Bayern će svoju posljednju ovogodišnju natjecateljsku utakmicu odigrati kod VfL Wolfsburga 20. prosinca, a prvi trening na Säbener Straße održat će 2. siječnja. Probna utakmica protiv Basela u St. Jakob Parku igra se u subotu, 6. siječnja (15.30 sati), a Bayern nastavlja sezonu Bundeslige domaćom utakmicom protiv Hoffenheima u petak, 12. siječnja. Posljednjih godina Bayernovi stručnjaci uvijek su se pripremali za nastavak sezone zimskim kampom u Kataru početkom godine, ali ugovor sa sponzorom Qatar Airwaysom više ne postoji. U aktualnoj sezoni Europskog prvenstva bavarska momčad odustaje od treninga te se većim dijelom priprema kod kuće u Münchenu i uz put u Švicarsku.

"Sve je vrlo hitno. Dajemo igračima slobodne dane. Počinjemo 2. siječnja popodne. Zatim nas čeka utakmica u Baselu, a onda u petak navečer utakmica protiv Hoffenheima", zaključio je Tuchel. (eg)





Tagovi

BayernUnion BerlinThomas TuchelNenad Bjelica

Ostale Vijesti