Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Hrabro po broncu! (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 17.12.22. | 07:48

U ovoj utkamici jako će biti bitan dojam koji će ostaviti Joško Gvardiol koji je u utrci za najboljeg mladog igrača SP-a odnosno Dominik Livaković koji se bori za najboljeg vratara Mundijala.

Nije kao finale, ali niti je utakmica “odradit ćemo”. Protiv Maroka Vatreni imaju priliku vratiti se u Hrvatsku kao pobjednici. Iako su napravili puno više nego se itko mogao nadati, razlika je kada izlaziš iz tog aviona u nedjelju oko 17 sati kao pobjednik ili kao poraženi u borbi za 3. mjesto. Velika je razlika…


A protiv Hrvatske će biti, manje - više svi! Maroko se ovdje osjeća kao kod kuće. Puno je navijač stiglo u Dohu, puno njihovih radi ovdje. Svjedočili smo slavlju na ulicama poslije trijumfa nad Belgijom, Španjolskom i Portugalom… Osim Maroka, čini se da je i FIFA zauzela svoju poziciju. Nakon što je dala sve od sebe i perfidno spriječila da “mali” uđu u finale, utakmicu za treće mjesto dala je stanovitom Abdulrahman Al-Jassimu, 35-godišnjaku iz Katra. Čovjek je sudio u prvom kolu dvoboj SAD-a i Walesa, da bi se gotovo mjesec dana odmarao i pripremao za ovaj dvoboj.

Možda je HNS trebao reagirati na nepravdu iz polufinala na način na koji je reagirao Maroko pa bi dobio nekog ozbiljnijeg… No, pustimo sada to. Ionako sve ovisi o Hrvatskoj koja je ipak favorit u ovoj utakmici. Doduše, to će trebati dokazati na travnjaku, ali ako se zaista bojimo Maroka onda nismo niti zaslužili to treće mjesto.

Zlatko Dalić je uoči utakmice imao velikih problema. Kod Nikole Vlašića pojavila se viroza, dok su Brozović, Lovren i Juranović ostali u hotelu i nisu odradili momčadski trening. Za očekivati je da će Stanišić upisati svoje minute umjesto Juranovića na desnom beku, da će se zamjena za eventualan izostanak Lovrena tražiti između Šutala i Erlića, odnosno da će Majer zamijeniti Brozovića a Pašalić već najavljenog Vlašića u početnoj postavi.


Hoće li biti još izmjena i hoće li Zlatko Dalić iskoristiti posljednju priliku da ponudi minutažu igračima koji su ovdje činili skupinu “TNT”, odnosno “treniram, ne igram, treniram”, ostaje za vidjeti. Sigurni je da bi se Domagoj Vida htio oprostiti od reprezentacije s pokojom minutom u ovom dvoboju jer je jasno da stoper diže sidro nakon turnira. Da su to zaslužili Šutalo i Erlić svojim igrama na ljeto u Ligi nacija, odnosno Ivica Ivušić… No, isto tako jasno je kako Dalić neće kompromitirati dobar rezultat, a treće mjesto je senzacionalan rezultat, da bi nekoga nagradio minutažom.

U ovoj utkamici jako će biti bitan dojam koji će ostaviti Joško Gvardiol koji je u utrci za najboljeg mladog igrača SP-a odnosno Dominik Livaković koji se bori za najboljeg vratara Mundijala.

Dvoboj koji se igra na stadionu Khalifa International počinje u 16 sati uz direktan prijenos na HRT-u. Reprezentacija će nakon utakmice prenoćiti u hotelu te ujutro krenuti put Zagreba gdje se Vatreni očekuju oko 17 sati kada počinje svečani doček na ulicama metropole.

Hrvatska (4-3-3)

Maroko (4-3-3)



Tagovi

VatreniHrvatska nogometna reprezentacijamarokanska nogometna reprezentacijaKatar 2022KatarSvjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.

Ostale Vijesti