Ivana Ivanović/PIXSELL
Ivana Ivanović/PIXSELL

Hajduk odrađuje kaznu i mora paziti da ih Rudešani ne 'maznu'

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 27.04.24. | 08:01

Utakmica počinje u 19.10 sati, igra se pred praznim tribinama

Hajduk ove subote odrađuje drugu i posljednju utakmicu suspenzije, od 19.10 sati (MAXSport 1) igra bez gledatelja protiv Rudeša koji je već ispao iz lige.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naravno da se očekuje pobjeda Hajduka i matematičko osiguravanje treće pozicije, pred očima novoga predsjednika Ivana Bilića koji će pratiti susret iz lože i skenirati situaciju kroz navijačke naočale, dok će za stručni segment morati pronaći nove ljude ili vjerovati i dalje sportskom direktoru Mindaugasu Nikoličiusu.

Trener Jure Ivanković je svjestan da je na odlasku s te pozcije, te da je privremeno rješenje. Ali mora pronaći rješenje za Rudeš.

Očekuje se da će opet u napadu biti Aleksandar Trajkovski koji je u posljednje dvije utakmice zabio, a u nastavku očekujemo Ivana Perišića i debi mladoga Noe Skoke. Naglasio je Ivanković, da namjerava igati s onima koji ostaju i mladima, pa ćemo vidjeti kakav će to miks ispasti. Nema Marka Livaje i još mnogih koji su od ranije ozlijeđeni, pa bi u vezi mogao 'osvanuti' Yassine Benrahou.

Momčad Rudeša u svaku utakmicu ulazi s energijom, pogotovo protiv jačih suparnika. Posebna je motivacija igrati na Poljudu. Poznajem trenera koji je jako ozbiljan, ali mislim da će se sutra pitati nas. Moramo biti motivirani, ozbiljni. Plan je bio pobijediti Osijek i Belupo, za prekinuti negativan niz. Sada smo malo rasterećeni, ima još mladih igrača koji će sigurno debitirati. Mislim na Skoku, protiv Rudeša će debitirati ako sve bude po planu, ostaje mogućnost za još kojeg igrača. Igrači moraju svakog dana biti bolji, da sami sa sobom se trude, boriti se i za sebe“, kazao je Ivanković.

Gosti nemaju što izgubiti, nastavit će s pružanjem solidnog dojma otkako ih vodi Davor Mladina, inače Splićanin i nekada član Hajduka. Klub je napustio Eros Grezda, ali se strateg gostiju nada da će biti na razini, a vraćaju im se dva važna igrača.

„Ne dolazimo nakon ponavljanja nekih kvalitetnih partija, ali imali smo određenih kadrovskih problema. Sada nam se vraćaju Luka Pasariček i Ante Ćorić, sad koliko će biti spremni to ćemo još odlučiti. Znamo da je Hajduk "ranjen", digli su se nešto pobjedom u Koprivnici, tako da znamo da nas čeka zahtjevna utakmica. Moji momci će dati svoj maksimum, a vidjet ćemo za koliko nam je to dovoljno po pitanju rezultata“, najavio je utakmicu Mladina.

Jedan od boljih u redovima Rudeša je Aleksa Latković, on se raduje igranju u Splitu.

„Da, napokon je došla prilika igrati elitu hrvatskog nogometa na Poljudu, koji će sada pak biti prazan radi te kazne ha, ha.. Igrao sam već s Osijekom II u Splitu, onda su mi se dogodili ozljeda i kartoni. Svakako da bi im oni bili vjetar u leđa, a unatoč tome što svakoga zanima taj ambijent, mi ovakav slučaj moramo iskoristiti u svoju korist“, rekao je veznjak Zagrepčana.

Početak utakmice je u u 19.10 sati (MAXSport1). Sudac je Mateo Erceg (Pristeg kod Benkovca), pomoćnici Goran Perica (Šibenik) i Željko Bučar (Duga Resa), četvrti Marino Majstrović (Crikvenica). VAR je Igor Pajač (Sveti Ivan Zelina), a AVAR Ivan Mihalj (Velika Gorica).

MOGUĆI SASTAVI

Hajduk (4-3-3): Buljan - Sigur, Uremović, Prpić, Diallo - Benrahou, Krovinović, Pukštas - Sahiti, Trajkovski, Brekalo.

Rudeš (4-3-1-2): Marković - Šehić, Mrčela, Camara, Magđinski - Pasariček, Kuzmanić, Mašala - Latković - Korać, Doležal.



 


 


Tagovi

HajdukNK RudešJure IvankovićDavor MladinaIvan PerišićNoa SkokoEros GrezdaHrvatska nogometna ligaPoljudKaznaAleksa LatkovićIvan BilićMindaugas Nikoličius

Ostale Vijesti